Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Sommertur til Alnes fyr og Atlenterhavsparken
Støtt oss

Sommertur til Alnes fyr og Atlenterhavsparken


Skrevet av: Møre og Romsdal / Publisert: 01.01.1970 / Oppdatert: 22.05.2018

Postet i: Aukra Revmatikerforening / Aktivitet: Åpent og for alle


Aukra Revmatikerforening i samarbeid med Molde og omegn Revmatikerforening ønsker dere velkommen til deltakelse på årets sommertur, en busstur til Alnes Fyr og Atlanterhavsparken utenfor Ålesund lørdag 16. juni 2018.

En kombinasjon av vakker natur, et flott tilrettelagt freda kystkulturminne og den heilt spesielle nærheten til havet har gjort Alnes fyr, bygd i 1836,til en turistmagnet. I 1936 ble det bygd et nytt vinkeljerntårn, 22,5m høyt. Denne typen tårn er relativt sjelden i Norge. I det «gamle vaktværelset» i 2. høgda i vokterboligen, er der en permanent utstilling som viser den historiske utviklinga av Alnes Fyr og glimt fra det lokale fisker- og bondesamfunnet fra forrige århundre og frem til ca. 1960.

I oktober 2016 åpnet det nye opplevelsessenter på Alnes Fyr. Senteret har heilårsåpen kafé med hjemmelaget kaker og tradisjonsmat, samt et kjempeflott galleri for kunst. Kystverket har en utstilling i kaféen som viser dagens aktivitet.

Besøk gjerne den originale fyrvokterboligen, hvor du kan nyte en av de berømte hjemmelaga kakene til husmora på fyret. Alnes fyr er restaurert og freda av Riksantikvaren. I fyrvokterboligen finn du fyrhistorisk utstilling, sommer-kafé og skiftende kunstutstillinger.

Atlanterhavsparkener er et akvarium i Ålesund, og ett av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Akvariet ligger på Tueneset ved Skarbøvika, helt ut mot havet i bydelen

Avgang fra Aukra fergekai kl. 07:45

Buss fra Hollingsholmen kl. 08:00 – Avgang Molde fergekai kl. 09:00

Det blir servert fiskesuppe v/ Alnes Fyr kafé.  (alternativ for allergikere, Kjøttsuppe, må bestilles)

Pris pr. person medlem: kr. 600-  Uten ferger, ferger betales av hver enkelt.

Påmelding innen: 1. juni

Påmelding til: Astrid Pedersen mob: 93 40 98 65 eller til Harry Ilestad mob: 90 59 53 19