Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Sykt Aktiv-kurs på Finnsnes
Støtt oss

Sykt Aktiv-kurs på Finnsnes


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 01.01.1970 / Oppdatert: 28.06.2016

Postet i: Troms / Aktivitet: Mestring


Endelig tilbys mestringskurset Sykt Aktiv i Troms!

Et tilbud til deg mellom 30-55 år

”Kurset har gitt meg aha-opplevelser og verktøy til å ha et aktivt liv med den helsa jeg har. Jeg gleder meg til å dele dette med flere.” sier Stine Marie, som selv har erfaring med å leve med revmatisk sykdom.

Sammen med Beate, er Stine Marie en av Frisklivsagentene i Troms. Som Frisklivsagenter har de begge fått opplæring i å holde mestringskurset Sykt Aktiv, et mestringskurs for deg i alderen 30-55 år som ønsker å leve et aktivt og friskfokusert liv.

”Vi vet at mange i denne aldersgruppen savner et tilbud som er tilpasset til dem” forteller Rådgiver innen levevaner og økt mestring, Kristin Kaldestad Urrang. ”Vi vet at denne gruppen faller mellom flere stoler. Å leve med kronisk sykdom er utfordrende, og det kan være vanskelig å finne balanse i hverdagen. De treningstilbudene som finnes hos kommersielle aktører tar ikke høyde for utfordringene man har som kronisk syk, samtidig som de tradisjonelle treningsaktivitetene i NRF-regi ikke appellerer. Sykt Aktiv-kurset er derfor utviklet med nettopp denne målgruppen for øye.”

Verktøy for et aktivt liv

Kurset strekker seg over 1 helgesamling fra fredag til søndag. I kurset fokuserer vi på friskfaktorer og du lærer verktøy og metoder som gjør at du kan bruke trening som medisin for å få et bedre liv.

Vi arbeider med å sette motiverende treningsmål, og lærer hvordan vi kan mestre utfordringer som dukker opp på veien mot målet. Kurset hjelper deg å lære å balansere dine egne behov og helsebegrensninger, med krav og forventninger fra omverden. Du vil møte andre som er i samme situasjon og få hente kraft og inspirasjon gjennom andres erfaringer. Kurset ledes av frisklivsagenter som selv har erfaring med å leve revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager.

Gjennom kurset får du verktøy så du kan starte opp en aktivitetsgruppe der du bor. Dette er en mulighet slik at du kan være med å inspirere andre til å ha friskere og mer aktive liv samtidig som du får drahjelp til å nå dine egne treningsmål.

Kurset skjer i regi av Norsk Revmatikerforbund men du trenger ikke å være medlem for å delta.

Interessert i å være med?

Send en mail til fylkessekretær Peter Andre Jensen på epost paj@revmatiker.no innen 1. September!

Antall plasser er begrenset. Deltakerne som har fått på plass på kurset vil bli kontaktet innen 15. september.

Egenandelen for kurset vil ligge på kr 1000,- + reisekostnader. Egenandelen vil bli fakturert kursdeltaker, og må være innbetalt før kurset starter.