Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Velkommen til omvisning på Arkivet 27 april 2023 kl 18.00
Støtt oss

Velkommen til omvisning på Arkivet 27 april 2023 kl 18.00


Skrevet av: Kristiansand revmatikerforening / Publisert: 27.04.2023 / Oppdatert: 11.04.2023

Postet i: Kristiansand Revmatikerforening / Aktivitet: For medlemmer lokallag


Velkommen til omvisning på Arkivet 27 april 2023 kl 18.00

Hei!

Kristiansand Revmatikerforening ønsker velkommen til en guidet omvisning på Arkivet 27 april 2023 kl 18.00

Brennpunkt Arkivet

«Brennpunkt Arkivet: Okkupasjon, motstand, fangenskap og samarbeid i Agder 1940-1945» er en permanent utstilling lokalisert i kjelleren, hvor Gestapo hadde sitt hovedkvarter og utførte brutale avhør under krigen.

NY KUNNSKAP OG AKTØRFOKUS

Med utgangspunkt i husets fortid som Gestapo-hovedkvarter 1942-1945, skal Brennpunkt Arkivet gi større forståelse for hvordan enkeltmenneskers handlingsvalg påvirker samfunnsutviklingen i en bestemt retning. Utstillingen reflekterer ny forskningskunnskap om Gestapos virksomhet i Agder. I tillegg presenterer den nye perspektiver på norsk fangehistorie. Hva var senvirkningene av fangenskap for de tidligere fangene og deres familier?

ARKIVET plasseres i en ny og større kontekst, som et første stoppested innenfor det enorme komplekset av fengsler og leirer som nazistene skapte over store deler av Europa. Samtidig er det et mål å av-demonisere overgriperne og ta deres menneskelighet på alvor – uten å frita dem for skyld i ugjerningene.

ULIKE ROM MED ULIKE SVAR

Utstillingen består av ulike rom som skal gi svar på ulike spørsmål. De ulike avdelingene framstår med forskjellig uttrykk. Det tar i bruk et vidt spekter av virkemidler og utstillingsmåter: fra detaljrike dioramaer og rekonstruerte celler med modellfigurer til filminstallasjoner, trykkskjermer, ta på-gjenstander og tekstrike paneler med bakgrunnsinformasjon om personer og hendelser.

Omvisningen tar ca 1 time.

Påmelding til Elizabeth på mail: leder@nrfkristiansand.no eller på sms til 934 62 927 samtidig som det betales kr 100 til vippsnummer: 580216. Du kan også betale kontant ved oppmøte, men vi foretrekker at medlemmene bruker vipps.

Påmeldingsfrist 22 april.

Velkommen til en spennende omvisning på Arkivet.

Mvh

Styret i Kristiansand Revmatikerforening