Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Årets vinner av BURG-prisen «Det gylne ledd»
Støtt oss

Årets vinner av BURG-prisen «Det gylne ledd»


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 28.09.2016 / Oppdatert: 28.09.2016


23.-25. september ble BURGs landskonferanse 2016 avholdt på Farris Bad i Larvik. I den forbindelse ble også BURG-prisen delt ut, til den yngste prismottakeren noensinne.

Da hun var 7 år, var Emilie Bekken Johansen (12) med i NRK Super-serien «Sånn er jeg, og sånn er det». I episoden om Emilie, får vi se hvordan det er å leve med barneleddgikt, og hvordan man likevel kan følge drømmene sine. Emilie er nemlig danser, noe hun også fikk vist frem på landskonferansen med en nydelig oppvisning som rørte salen til tårer.

I serien forteller hun om sykdommen slik at barn kan forstå, og også slik at voksne kan se situasjonen fra et barns ståsted. Episoden blir i dag brukt som informasjon rundt om i barnehager og på skoler, og det tror vi den kan brukes som i lang tid fremover. BURG ønsket å takke Emilie for hennes utrolige innsats for våre medlemmer, og hedret henne derfor med «Det gylne ledd» lørdag 24. september.

Emilie forteller på sin Facebook-side at hun er utrolig stolt og ydmyk over å ha mottatt prisen, og at hun ønsker å fortsette å motivere og være en inspirasjon for andre som sliter med revmatisk sykdom.