Hopp til innhold
Forside / nyheter / Badeengelen fra Hordaland
Støtt oss

Badeengelen fra Hordaland


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 10.04.2019 / Oppdatert: 10.04.2019


- Å være varmtvannsinstruktør gjør meg mer stabil i min egen trening. Det er en fin ting for egen helse, for jeg kan jo ikke skofte treninga når noen venter på meg, sier Mari Mikkelborg, som også er fylkesleder i Hordaland.

– Mari er en klippe. Hun har vært med lenge og samarbeider godt med alle. Hun er en du kan regne med. Jeg tror ikke hun har skoftet et eneste møte, og hun er veldig aktiv og ansvarsfull. Rett og slett en fantastisk person! Hun fremhever aldri seg selv. Hun bare jobber. Mange vil nyte, men ikke yte. Men noen må drive aktiviteten som er basert på frivillighet. Det gjør Mari. Jeg er veldig glad i henne, sier fylkessekretær Rune Løvenstedt.

FÅR IGJEN FOR INNSATSEN

– Så koselig å bli satt pris på! sier Mari som mener hun får mye igjen for den frivillige innsatsen i NRF selv. Ikke bare i form av bedret egenhelse etter all treningen, men også gjennom det sosiale og følelsen av å gjøre en god innsats. Mari har vært medlem i Sotra/Øygarden Revmatikerlag siden 1990, og hun fortjener all rosen som Løvenstad og medlemmene gir henne. Mari var nemlig en av de viktigste pådriverne for at lokalforeningen fikk gratis trening i varmtvannsbasseng. – Jeg skrev en søknad til Fjell kommune, og gikk også bort og snakket med dem. Saken kom opp i kommunestyret, og enkelte grupper ble fritatt for leie.

– Man må snakke med folk hvis man skal få til ting. Man kan ikke bare sende mail. Dessuten er det viktig med godt humør. Hvis du er sur og lei, så gå på enerom. Det dårlige humøret smitter. Man må være blid, oppfordrer Mari.

UTVID TRENINGSTILBUDET!

– Som ny fylkesleder er jeg spesielt opptatt av å få opp interessen for trening. Samme hvilken trening, bare vi får medlemmene i aktivitet. Lokallagene kan bli flinkere til å utvide treningstilbudet. Bergen har vært flinke og kommet i gang med Yoga og mindfullness. Askøy og Os er kreative også, og de får med yngre medlemmer på de nye aktivitetene. NRF Hordaland har stigende medlemstall, og det skal vi fortsette å jobbe for, avslutter Mari. Det er fremdeles gratis trening og tilgang til terapibygget i Maris hjemkommune, takket være de frivillige ildsjelene i den lokale revmatikerforeningen.

Dette er en artikkel som tidligere er publisert i NRFs medlemsblad R-Magasinet nr 4/2018. Som medlem i NRF mottar du medlemsbladet vårt gratis rett hjem i postkassen fire ganger i året. Les mer om fordelene ved å være medlem i NRF på våre medlemssider. Er du ikke allerede medlem kan du melde deg inn her.