Hopp til innhold
Forside / / Bassengjubel i Nes
Støtt oss

Bassengjubel i Nes


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 26.06.2018 / Oppdatert: 17.10.2023


I årevis har medlemmene i Nes revmatikerforening kjempet for terapibasseng i kommunen. Hardt arbeid lønner seg! I august i fjor stod et splitter nytt basseng klart til bruk.

Tekst: Kristi herje Hafa / Foto: harald Eigum

Ildsjeler og medlemmer i Nes har lagt ned masse frivillig arbeid for å få kommunen til å bygge terapibasseng i tilknytning til det nye svømmeanlegget. En slik prosess tar tid, men belønningen er et varmt og etterlengtet basseng.

Kjempet for terapibasseng

Brit H. Tuft er leder i Nes revmatikerforening og overtok vervet etter at bassenget stod klart. Hun har likevel god innsikt i arbeidet som er lagt ned.

– I 2009 startet tidligere leder Anna-Britt Stenshjemmet jobben med å planlegge og få på plass bassenget. Hun ble blant annet med i kommunestyret, hvor hun fikk holde innlegg og vise hvor mye det betyr for kronikere å ha tilgang til oppvarmet basseng. Men det store gjennombruddet kom da hun dro i gang en underskriftskampanje på Årnesdagene i 2012. Vi fikk flere tusen underskrifter og støtten var enorm, forteller Brit.

Etter mye debatt og politisk diskusjon i kommunen ble det i juni 2015 endelig vedtatt å bygge nytt basseng. Nes revmatikerforening arrangerer nå trening to ganger i uka. Begge partiene er fulltegnet, men er det ledig plass annonserer de dette via Facebook, slik at de som har mulighet kan komme på drop-in.

Ny instruktør til høsten

Som et ledd i satsningen på bassengtrening, har de utdannet ny instruktør gjennom NRF.

– Vi er så heldige å ha fått Ida Fredriksen Fidje til å utdanne seg til instruktør. Hun starter opp til høsten, men har allerede deltatt på et par treninger. Vi gleder oss veldig til Ida skal starte, avslutter en ivrig og fornøyd Brit.