Hopp til innhold
Forside / nyheter / Bekymringsfullt Statsbudsjett 2017
Støtt oss

Bekymringsfullt Statsbudsjett 2017


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 06.10.2016 / Oppdatert: 06.10.2016


- NRFs innspill er i hovedsak ivaretatt i «Opptrappingsplanen for rehabilitering». Vi kan imidlertid ikke se at dette gjenspeiles i finansieringen, sier en bekymret generalsekretær Tone Granaas.

Statsbudsjettet ble presentert i dag, og NRF er nå i gang med finlesingen. – Vi mener at regjeringen gir med den ene hånden, og tar med den andre. Regjeringen går inn for å fjerne fri fysioterapi for kronikergrupper, som allerede er utsatte grupper. Dette vil gi staten en innsparing på 335 millioner kroner. Det er kronikerne som må betale for gildet med ytterligere helsetap fordi de ikke lenger får råd til å gå til fysioterapi, forklarer Granaas.

NRFs innspill hørt i Opptrappingsplanen for rehabilitering

– Statsbudsjettet gir inntrykk av en tydelig intensjon om å styrke rehabiliteringsfeltet for alle grupper, også mennesker med kroniske sykdommer. Det er gledelig å lese at NRFs arbeid med å kartlegge pasientforløp innen rehabilitering, og beskrivelser av hva våre grupper trenger, er tatt med i beskrivelsen av satsningsområdene, sier Granaas. Hun viser til blant annet Sintef-rapporten som NRF initierte, og takker alle NRF-bidragsytere for dette viktige arbeidet som nå gjenspeiles i Opptrappingsplanen for rehabilitering.

Ikke mye til hver kroniker

Regjeringen bevilger 200 millioner til opptrappingsplanen. 100 millioner av dette går direkte til kommunene. – Det blir å smøre tynt utover kommunenorge, i snitt 230.000 kroner per kommune. Det er et lite reelt løft pr kommune, og for våre medlemmer, mener Granaas.

Videre påvirkning

NRF skal jobbe tett sammen med Funksjonshemmedes Fellesorganisajon (FFO) og se hvilke tiltak som vi best kan fronte sammen og påvirke statsbudsjettet videre. Vi kommer tilbake med mer informasjon om hvordan statsbudsjettet berører våre medlemmer. Da vil vi også kommentere mer om NRFs tiltak videre.