Hopp til innhold
Forside / nyheter / Bli med på å utforme fremtidens behandling for revmatikere!
Støtt oss

Bli med på å utforme fremtidens behandling for revmatikere!


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 25.08.2017 / Oppdatert: 17.10.2023


Trening er medisinen som demper smerte, øker dine fysiske ressurser samt bedrer både helse og livskvaliteten, uten bivirkninger.

I denne oppfølgende delen av prosjektet ”Trening som medisin” skal effektiv styrketrening under lupen. Målet er at alle med revmatisk sykdom skal få informasjon og tilgang til det samme effektive treningstilbudet. Dessuten er det viktig at leger trygt kan informere om og henvise pasienter til denne type behandling, derfor der det viktig å dokumentere dette gjennom forskning. En annen utfordring er å presentere treningen på en måte som gjør at alle kan drive med trygg og forsvarlig trening. For å løse denne oppgaven, trenger vi eksperter i form av testpersoner som selv har revmatisk sykdom.

Bli med!

Den første testperioden starter opp i Trondheim snarest mulig i høst 2017.

Deltagerne i treningsgruppen vil gjennomføre en 20 økters treningsintervensjon bestående av 2 treninger i uken over 10 uker, hvor kontrollgruppen mottar dagens behandling i helsevesenet. Treningsgruppen skal gjennomføre meget effektiv styrketrening i en horisontal benpressmaskin under overvåkning av minst en av medarbeiderne i prosjektet. Kontrollgruppen vil få råd om effektiv trening etter prosjekt perioden.

For å være testperson må du ha en av følgende diagnoser:

  • Revmatoid Artritt (leddgikt)
  • Spondyloartritt (bekhterev)
  • Lupus

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med Håvard Haglo på havard@myworkout.no

Ønsker du å melde deg på?

Meld deg på ved å fylle ut skjemaet denne lenken: https://goo.gl/forms/u9lMJWqhukQAowRN2