Hopp til innhold
Forside / nyheter / Bør avlyse lokal aktivitet – viktig at alle deltar i dugnaden
Støtt oss

Bør avlyse lokal aktivitet – viktig at alle deltar i dugnaden


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 12.03.2020 / Oppdatert: 17.10.2023


- Våre fylkes- og lokallag bør nå avlyse alle aktiviteter som innebærer at man samler folk. Vi må alle gjøre det vi kan for å bidra til at koronasmitten ikke spres og følge myndighetenes nye anbefalinger, sier generalsekretær Bente Slaatten i Norsk Revmatikerforbund.

Regjeringen har holdt pressekonferanse. Den setter i gang de strengeste tiltakene som har vært gjennomført i Norge i fredstid. Blant annet stenges barnehager og undervisningssteder, fra barneskoler til universitet og høgskoler. Arbeidstakere som kan, blir oppfordret til å ha hjemmekontor og folk blir bedt til å holde seg mest mulig hjemme. Statsminister Erna Solberg oppfordrer innstendig til at alle deltar i dugnaden for å begrense korona-spredningen i landet.

Dette innebærer at det tilbudet Revmatikerforbundets fylkes- og lokallag vanligvis har til medlemmer, blir sterkt redusert, fordi aktiviteter som samler folk vil avlyses.

– Våre medlemmer er en utsatt gruppe, og vi bidrar selvsagt i dugnaden og gjør det vi kan for å bidra til å begrense smittespredningen og at færrest mulig blir syke, sier Slaatten.

Generalsekretæren opplyser at Revmatikerforbundet for øvrig vil driftes innenfor de rammene som er lagt opp fra myndighetenes side. Det er åpent på telefonen som vanlig og de ansatte jobber, men stort sett hjemmefra. Møter som kan gjennomføres på Skype blir avholdt, andre møter utsettes.