Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / BURG = fellesskap, samhold og nye venner
Støtt oss

BURG = fellesskap, samhold og nye venner


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 12.03.2018 / Oppdatert: 17.10.2023


Fride (14) og Caroline (15) er bestevenner. Vennskapet har vokst siden de møttes på familiesamling på Reuma-Sol i 2016. De synes det er godt å ha noen å snakke med som forstår hvordan det er å være ung og ha en revmatisk diagnose.

Fride Sjåstad fra Ålesund og Caroline Skogen fra Hamar sliter begge med revmatisk sykdom. Fride har LUPUS (SLE) og Caroline har barneleddgikt. De kan fortelle at det er vanskelig å leve med en sykdom som det fins lite kunnskap om blant folk flest.

Venner og bekjente kan tro at du ikke er syk fordi det ikke alltid synes, og fordi formen kan variere veldig fra dag til dag, sier Fride.

Snakker sammen hver dag

Siden jentene møtte hverandre på Reuma-Sol i 2016 har vennskapet vokst, og avstanden mellom Ålesund og Hamar er ingen hindring. Fride var på besøk hos Caroline i fjor, og til sommeren skal Caroline besøke Fride på Hamar. De snakker sammen hver dag på SMS og Snapchat.

Det er så godt å ha en venninne som forstår hvordan de dårlige dagene er – en venninne du kan snakke med om alt, sier Caroline.


Caroline på besøk hos Fride i Ålesund.

Samhold på Svalbard

Jentene var så heldige å få plass på årets tenåringsweekend til Svalbard, en tur spekket med kule opplevelser. De fikk kjøre snøscooter i polarnatten, besøke de gamle gruvene og ikke minst se det vakre nordlyset. Begge er enige om at scooterturen var morsomst.


Snøscootersafari på Svalbard.

Jentene forteller at samholdet som oppstår på samlingene med BURG er viktig for ungdom som sliter med revmatisk sykdom. Der møter de ungdom i samme situasjon som de kan dele erfaringer med, og lære hverandre å mestre hverdagen bedre.

Jeg anbefaler alle med en revmatisk sykdom å være medlem i BURG, sier Caroline.

Vil du støtte vårt arbeid for barn og unge?

Norsk Revmatikerforbund ønsker å kunne tilby flere samlinger for ungdommer. Vi trenger din støtte slik at vi kan gjennomføre samlingene og andre aktiviteter i NRF.

Her kan du gi din støtte:

Støtt oss

Send SMS
NRF GAVE
til 2474
og gi 60 kroner.