Hopp til innhold
Forside / nyheter / Dam-ekspress: 29 NRF-prosjekter støttes
Støtt oss

Dam-ekspress: 29 NRF-prosjekter støttes


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 26.11.2019 / Oppdatert: 17.10.2023


29 av prosjektene Norsk Revmatikerforbund søkte støtte til gjennom Dam-ekspressordningen i høst, kom gjennom nåløyet. Dermed har vi i sum (vår + høst) fått 1 550 000 kroner i 2019. Vi gratulerer alle som nå kan sette i gang gode prosjekter som gir merverdi for medlemmene lokalt.

Stiftelsen Dam har nettopp offentliggjort hvilke prosjekter som støttes i høst-tildelingen fra Ekspress-ordningen. Ser vi året under ett, troner NRF øverst på tildelingsstatistikken for hele 2019 med 65 prosjekt som har mottatt støtte.

Dam-ekspress ordningen, som er eksklusiv for stiftelsens medlemsorganisasjoner, skal stimulere til aktivitet og frivillighet i organisasjonenes lokallag. Det er maksimalt mulig å søke om 30 000 kroner per prosjekt.

– Selv om dette er små prosjekter vet vi at det har stor betydning for mange mennesker rundt om i landet. Ekspress bidrar til høy aktivitet i mange lokallag, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen i stiftelsen Dam.

Blant alle NRF-tiltakene som har fått støtte kan vi nevne «Digital senior» som arrangeres av NRF Buskerud fylkeslag. Prosjektet skal gi pensjonister kunnskap slik at de kan bruke PC, nettbrett, smarttelefon og internett i kontakt med offentlige myndigheter. BURG Nord-Trøndelag skal arrangere førjulssamling for barn og deres familier. Formålet er å opprettholde kontakt mellom barn i samme situasjon og deres familier, og å stifte nye bekjentskaper. Rosinen i pølsa i samlingen er julekonsert med DDE. «Unge voksne på elvebrett» er et BURG Møre og Romsdal-prosjekt, der unge voksne får helgekurs i å stå på elvebrett i Åndalsnes. Kurset skal gi mestring ved å lære å styre brettet gjennom de utfordringene ei elv gir.