Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Det gylne ledd til Marie Dahlskjær
Støtt oss

Det gylne ledd til Marie Dahlskjær


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 30.09.2018 / Oppdatert: 01.10.2018


Bodøjenta Marie Dahlskjær fikk, lørdag 29.9, prisen Det gylne ledd. Prisen deles ut til noen som har gjort en særlig innsats for å ha bedret situasjonen for barn og ungdom med revmatisme.

 

Juryens begrunnelse:

Juryen mener at Marie Dahlskjær er et forbilde når det gjelder å fronte hvordan det er å ha en revmatisk sykdom, vise åpenhet rundt det å være ung og kronisk syk, og å formidle måter å håndtere sykdommen på. Dette er høyst aktuelt og relevant i det samfunnet vi lever i, der mange unge kan oppleve et konstant og usunt press på kropp og utseende, noe som kan ha alvorlige konsekvenser for deres fysiske og psykiske helse. For unge med en revmatisk sykdom er det en ekstra belastning fordi de har kroppslige plager som kan oppleves som problematiske når man aller helst vil være som alle andre.

Vinnerens engasjement for revmatikersaken er omfattende, både som ung likeperson som veileder andre unge med revmatiske plager, som brukerrepresentant i forskning på revmatisme, som representant i ungdomsrådet på Nordlandssykehuset der hun fremmer revmatiske barn og unges interesser, og ikke minst som nestleder i BURG Nordland.

Vi er stolte over å ha slike ambassadører i organisasjonen vår, og kunne ikke hatt et bedre forbilde for alle de unge guttene og jentene i landet som kjenner på å ha en usynlig, kronisk sykdom.

Prisen, Det gylne ledd, skal gå til en person, organisasjon, gruppe eller tilsvarende som har gjort en særlig innsats for å bedre situasjonen for barn og ungdom med revmatisme. Dette kan være innen helse, medisin, forskning, aktiviteter, arrangement, informasjon e.l.

Det er niende gang Det gylne ledd blir delt ut.

Marie Dahlskjær

  • 24 år
  • Fra Bodø
  • holder foredrag for små og store fora der hun representerer BURG på en veldig god måte.
  • Hun er likeperson i BURG
  • Hun er brukerrepresentant i BURG
  • Hun fremmer BURGs interesser og setter søkelys på viktige saker i media både lokalt og nasjonalt, med særlig fokus på åpenhet og mestring.
  • sitter som representant i Ungdomsrådet for Nordlandssykehuset, der hun fremmer revmatiske barns interesser.
  • Hun jobber for tiden aktivt med å få ultralydapparat til revmatologisk barneavdeling på Nordlandssykehuset, siden det i dag kun er voksenavdelingen som har ultralydapparat.
  • sitter som nestleder i BURG Nordland