Hopp til innhold
Forside / nyheter / Dialogseminar om bindevevssykdommer
Støtt oss

Dialogseminar om bindevevssykdommer


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 06.04.2017 / Oppdatert: 21.04.2017


Med landets fremste forskere inviterer Norsk Revmatikerforbund og Oslo Universitetssykehus til den årlige dialogkonferansen på Rikshospitalet. Åpent og gratis for alle!

Få med deg det nyeste innen forskning på revmatiske bindevevssykdommer den 27. april på Rikshospitalet. Hovedtema for årets dialogkonferanse er kosthold og revmatisk sykdom. Flere av landets fremste forskere kommer for å holde foredrag om blant annet tarmbakterier, Sjøgrens Syndrom, Systemisk sklerose og andre revmatiske bindevevssykdommer. Hele programmet kan du se her: Plakat bindevevseminar 2017.

Noe for alle
I første del av seminaret kan du møte lederne for de ulike diagnosegruppene på stands. Her møter du erfarne pasienter som kan svare på dine spørsmål og gi deg konkret hjelp til blant annet rettigheter og behandling. Ernæringsfysiolog Ann Christin Hansen tar så for seg temaet «Kan vi spise oss friskere?» i et foredrag om kosthold, før overlege på Rikshospitalet Øyvind Midtvedt presenterer ny forskning om tarmbakterier i forbindelse med revmatisk sykdom.

Diagnosespesifikt
Under de parallelle sesjonene får du komme tett på forskning på din sykdom. Du kan også sende inn spørsmål i forkant av seminaret dersom det er spesifikke temaer du ønsker skal diskuteres. Spørsmål henvendes til bindevevssykdom@ous-hf.no.

Følg med fra din egen stue!

Første del av årets dialogseminar vil bli filmet og sendt direkte og gratis hjem til alle som ønsker.
Du kan følge foredragene her: http://www.ustream.tv/channel/YwvfK7dQx2R (merk at tittelen som står der nå er fra forrige livestream, det er likevel rett lenke!)

Seminaret er åpent og gratis for alle. Hjertelig velkommen 27. april klokken 14.00!

Se også gjerne arrangementet på Facebook.