Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Ny app: Smertevenn
Støtt oss

Ny app: Smertevenn


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 22.01.2019 / Oppdatert: 23.01.2019


Er det vanskelig å beskrive for legen din hvordan du har det? Appen Smertevenn hjelper deg med det.

Nyttig å se mønstre i smertene

– I Smertevenn registrere du dagene dine, for eksempel når du har smerter og ikke. Slik kan du se mønstre, og kanskje forstå bedre hva som gir smerter og utslitthet, sier prosjektleder for Smertevenn Joachim Sagen i BURG.

Det du har registrert kan lastes ned, og deles med legen din. Er det behov for tilrettelegging på skolen, kan en oversikt over smertene være nyttig, for eksempel for å få flyttet gymtimen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hender det at du blir stum når du kommer inn til legen? Du husker ikke helt hvordan sykdommen har vært i det siste, og kommer ut igjen med følelsen av at du ikke fikk fortalt alt? Med Smertevenn kan du registrere smertene dine jevnlig, og få ut en rapport som du kan gi til legen din.

 

Hjelp til å planlegge hverdagen

Appen kan også brukes til å planlegge hverdagen. Når du ser mønstrene for sykdommen din, kan du legge planer ut i fra det. Slik kan Smertevenn hjelpe deg til å sette ord på og få bedre kontroll over sykdommen, og gi forståelse for hva du selv og legen kan gjøre for å påvirke helsen din positivt, sier Sagen.

Appen har også chattefunksjon med venner og behandlende lege. Smertevenn er gratis og vil i mars bli tilgjengelig for alle i Appstore og Google Play.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hvis du registrerer i Smertevenn når og hvor du har vondt, så kan du etter hvert se om det er spesielle aktiviteter som gir smerter, eller tiden på dagen du er friskere enn andre osv. Slik kan du lettere planlegge dagen din, og få den hvilen du trenger for å få gjort det du har lyst til.

Usynlig sykdom blir synligere

Hilde Pettersen fra vår samarbeidspartner AbbVie AS, er også veldig fornøyd med at «Smertevenn» snart kan bli tatt i bruk.

– Målet med prosjektet har vært å utvikle og lansere en helseapplikasjon for revmatikere, slik at de enklere kan overvåke sin egen sykdom og kommunisere bedre med legen. Dette kan gi pasienten økt kunnskap om egen sykdom og forståelse for hvordan sykdommen påvirker dem, sier Hilde.

Smertevenn er laget av BURG Norge, og er et samarbeid med NRF og AbbVie AS.  Støttet av Extrastiftelsen.

.

Du kan laste ned Smertevenn i Appstore og Google Play fra 15. mars. Appen er gratis.