Hopp til innhold
Forside / nyheter / Dobbelt vervevinner vant 17.500 kroner
Støtt oss

Dobbelt vervevinner vant 17.500 kroner


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 25.01.2018 / Oppdatert: 17.10.2023


Nina Kjærem (26) vervet flest medlemmer til både NRF og BURG (NRFs Barne- og ungdoms revmatikergruppe) på landsbasis andre halvår 2017. Dermed vant hun to vervekonkurranser samtidig.

-Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne, sier en glad Nina. Nå kan hun glede seg over premien som er universalgavekort for 10.000,- kroner fra NRF og 7.500,- fra BURG.

Ny NRF-stjerne

Nina tilhører Steinkjer Revmatikerforening og er også aktiv i BURG. Hun har Ehlers-Danlos’ syndrom, hypermobil type, en av de sjeldne revmatiske diagnosene. Hun meldte seg inn i NRF i 2015, og hun har allerede rukket å gjøre seg godt bemerket i organisasjonen med stort engasjement og nytenkning. Dette engasjementet setter både NRF og BURG svært stor pris på!

– Godt å ha noen å snakke med i samme situasjon

Det er viktig at vi får vervet flere unge til NRF. Gjerne de som føler seg litt for gammel til BURG og litt for ung til stavgang og strikkekafè. Ikke at det er noe negativt med noe av det. I en travel hverdag med jobb og familie er det godt å ha noen i samme livssituasjon å prate med. Noen som forstår hvordan vi har det, og at vi ikke er alene om å ha det slik, forteller Nina.

Jeg er mest opptatt av oss unge revmatikere.

Ninas vervetips

-Hvordan klarte du å verve så mange nye medlemmer?

-Jeg brukte NRF-kampanjen i høst, og kjørte på med temaet tidlig diagnostisering da jeg vervet. Jeg plukket opp på innholdet i kampanjen og overførte dette til egen situasjon. Jeg brukte meg selv som eksempel da det tok 12 år før jeg fikk stilt diagnose. Jeg sendte dessuten ut SMS’er med oppfordring om å støtte en slik god sak og melde seg inn. Jeg hadde faktisk satt meg et mål om å vinne denne vervekampanjen etter å ha vært på mitt første likepersonskurs og ledersamling for BURG på Reuma-Sol i september, forteller Nina.

Iverksatte nytt lokalt trenings- og yogatilbud

-I Steinkjer har vi startet opp ei gruppe for unge revmatikere, fra 18-50år, der vi har et fantastisk treningstilbud på 3T hvor vi har vår egen fysioterapeut med master i muskel- og skjelettlidelser. Vi har ei gruppetrening i uka sammen med henne, hvor det er tilrettelagt trening for oss. Vi har ingen bindingstid, og en rimelig månedspris. Alt etter hvor mye du trener, får du refundert på månedsprisen fra foreninga. De ivrigste, med minst 7 treninger i måneden, får refundert hele beløpet og trener da gratis på 3T. Vi har også fått en ny avtale av året med Varm Yoga, som også skal gå inn i denne refusjonsordningen. Det er en kjempe motivasjon for å trene! Lokalforeninga har også et tilbud om bassengtrening flere ganger i uka, og dette går inn under medlemskontingenten.  Målet er å få til kursing og sosialt utenom treninga, sier Nina.

Vi har blitt en sånn super gjeng – og det er fortsatt plass til flere.

Tungt å være ung revmatiker

-Familie og venner var selvfølgelig støttende da de har sett fremgangen min etter å ha fått en diagnose og hatt flere opphold på Sunnaas sykehus. Men de har også sett meg i tenårene. Det var ingen lett tid! Jeg håper virkelig at folk slipper å gå med smerter så lenge. Derfor jobber jeg for å få flere unge mennesker inn i BURG og NRF. Her kan man få informasjon, nettverk og støtte som man trenger når man er en ung revmatiker, sier Nina.

NRF og BURG er imponerte over alt Nina har fått til, og vi er ubeskrivelig glade for å ha henne med på laget! Gratulerer med verveseieren, Nina!