Hopp til innhold
Forside / nyheter / Egenandelstak settes ned i endelig statsbudsjett
Støtt oss

Egenandelstak settes ned i endelig statsbudsjett


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 02.12.2020 / Oppdatert: 17.10.2023


I forslag til statsbudsjett tidligere i høst la Regjeringen opp til å slå sammen egenandelstak 1 og 2 og sette taket på 3 183 kroner. Nå er budsjettforhandlingene avsluttet med et bedre resultat. Det blir innført ett egenandelstak, og dette er redusert til 2 460 kr.

– På vegne av våre medlemmer er vi selvsagt glade for at det endelige resultatet ble bedre enn det forslaget som kom i oktober, sier generalsekretær Bente Slaatten i Norsk Revmatikerforbund.

Revmatikerforbundet sa allerede i oktober at det var glad for at egenandelstakene skulle slås sammen, fordi det er lettere for brukerne å administrere.

– Når taket også settes ned til 2 460 kr, vil enda flere av våre medlemmer, og andre kronisk syke personer, nå taket tidligere på året og få dekket mer av sykdomsutgiftene sine, så dette er vi veldig fornøyde med, forklarer Slaatten.

Det er Fremskrittspartiet som har sørget for lavere egenandelstak i budsjettforhandlingene. Partiet gikk allerede i oktober  hardt ut mot det de mente var et for høyt tak i Regjeringens opprinnelig forslag til budsjett.