Hopp til innhold
Forside / nyheter / En aktiv hverdag med Sykt Aktiv-kurs
Støtt oss

En aktiv hverdag med Sykt Aktiv-kurs


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 19.05.2016 / Oppdatert: 16.04.2019


Endelig tilbys mestringskurset Sykt Aktiv for flere.

illustrasjonsfoto (colourbox)

illustrasjonsfoto (colourbox)

Et tilbud til deg mellom 25-55 år

”Kurset har gitt meg aha-opplevelser og verktøy til å ha et aktivt liv med den helsa jeg har. Jeg gleder meg til å dele dette med flere.”

Sykt Aktiv er et mestringskurs for deg i alderen 25-55 år som ønsker å leve et aktivt og friskfokusert liv. Endelig kan vi tilby Sykt Aktiv-kurset til personer med revmatisk sykdom og muskel- og skjelettplager i ti ulike fylker.

”Vi vet at mange i denne aldersgruppen savner et tilbud som er tilpasset til dem” forteller Rådgiver innen levevaner og økt mestring, Kristin Kaldestad Urrang. ”Vi vet at denne gruppen faller mellom flere stoler. Å leve med kronisk sykdom er utfordrende, og det kan være vanskelig å finne balanse i hverdagen. De treningstilbudene som finnes hos kommersielle aktører tar ikke høyde for utfordringene man har som kronisk syk, samtidig som de tradisjonelle treningsaktivitetene i NRF-regi ikke appellerer. Sykt Aktiv-kurset er derfor utviklet med nettopp denne målgruppen for øye.”

Verktøy for et aktivt liv

Kurset består av 5 kursbolker, som hver strekker seg over 2 – 2,5 timer. I kurset fokuserer vi på friskfaktorer og du lærer verktøy og metoder som gjør at du kan bruke trening som medisin for å få et bedre liv.

I kurset jobber vi sammen arbeider med å sette motiverende treningsmål, og lærer hvordan vi kan mestre utfordringer som dukker opp på veien mot målet. Kurset hjelper deg å lære å balansere dine egne behov og helsebegrensninger, med krav og forventninger fra omverden. Du vil møte andre som er i samme situasjon og få hente kraft og inspirasjon gjennom andres erfaringer.

Gjennom kurset får du verktøy så du kan starte opp en aktivitetsgruppe der du bor. Dette er en mulighet slik at du kan være med å inspirere andre til å ha friskere og mer aktive liv samtidig som du får drahjelp til å nå dine egne treningsmål.

Kurset skjer i regi av Norsk Revmatikerforbund men du trenger ikke å være medlem for å delta.

Frisklivsagenter

Kurset ledes av frisklivsagenter som selv lever med revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager, og som har fått opplæring i å lede Sykt Aktiv-kurs.
”Frisklivsagentene er mer enn bare ”vanlige”  kursledere.”, sier Urrang. ”Vi mener at erfaringsutvekslingen får en annen kvalitet når alle parter vet hvordan det er å ha skoen på. Det åpner opp for en annen type læring, og ikke minst bidra til en økt forståelse av sin egen situasjon. Samtidig er Frisklivsagentene gode rollemodeller. Det betyr ikke at de er overmennesker, men de viser at det er mulig å ha en aktiv hverdag tross kronisk sykdom. Jeg er veldig stolt over de Frisklivsagentene vi har i Norsk Revmatikerforbund”.

Sykt Aktiv-kurs i 10 fylker

I løpet av høsten 2016 vil det bli arrangert Sykt Aktiv-kurs i 10 fylker.  De 10 fylkene er:

Hedmark, Østfold, Vestfold, Buskerud, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Nordland og Troms.

Er du interessert i å delta på Sykt Aktiv-kurs, ta kontakt med frisklivsrådgiver Ole-Martin Wold på ow@revmatiker.no