Hopp til innhold
Forside / nyheter / Etappeseier for osteopater, naprapater og NRF
Støtt oss

Etappeseier for osteopater, naprapater og NRF


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 22.10.2020 / Oppdatert: 17.10.2023


Sammen med Norsk Osteopatforbund og Norges Naprapatforbund kjemper Norsk Revmatikerforbund for at osteopater og naprapater skal autoriseres som helsepersonell og ikke ilegges moms på sine tjenester. Med fremleggelse av statsbudsjett for 2021 kan vi sammen notere oss en etappeseier.

Naprapater og osteopater har lenge jobbet for å bli autorisert helsepersonell. Norsk Revmatikerforbund støtter dem i dette arbeidet. I løpet av sommeren 2020 sendte regjeringen et høringsforslag om å ilegge moms på alternativ behandling, der naprapati og osteopati inngår.

– For mange av våre medlemmer er osteopati og naprapati sidestilt, om ikke foretrukket behandling, forklarer Tor Eivind Johansen, forbundsleder i Norsk Revmatikerforbund. – Disse behandlingene er å regne som skolemedisin, både når det gjelder forskningen som ligger til grunn og omfanget av bruken, påpeker han.

– Skal ikke kiropraktorer og fysioterapeuter ilegges moms, skal heller ikke osteopater og naprapater, sier en bestemt forbundsleder.

Regjeringen foreslår et momsunntak for osteopater og naprapater frem til det er avgjort om de skal gis autorisasjon eller ikke. Det er i tråd med hva Norsk Revmatiker-forbund skrev i sin høringsuttalelse sommeren 2020.

– Vi har vunnet i første omgang, men nå vi må kjempe videre for helseautorisasjonen, sier en kampklar Tor Eivind Johansen.