Hopp til innhold
Forside / nyheter / Farmasøytens spalte
Støtt oss

Farmasøytens spalte


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 22.10.2020 / Oppdatert: 17.10.2023


Visste du at over 1 million mennesker i Norge bør vaksinere seg mot influensa hvert år, men at færre enn 1 av 3 faktisk gjør det? Dersom du er i risikogruppen kan du nå enkelt sette influensavaksine i ett av våre Apotek 1, når det passer deg.

Influensa er en smittsom luftveisinfeksjon som rammer ca. 10 prosent av befolkningen hvert år. Eldre over 65 år og personer med kroniske hjerte-, lunge- og nyresykdommer er noen av risikogruppene som Folkehelseinstituttet anbefaler at vaksinerer seg hvert år.

Personer med revmatisk inflammatorisk sykdom bør vaksinere seg hvert år, siden de ofte har flere faktorer som disponerer for infeksjoner og som gjør at en infeksjonssykdom kan være spesielt uheldig. Pasienter som bruker steroider og annen immunsuppressiv (medisiner som hemmer immunforsvaret) behandling bør også vaksineres siden smitte kan medføre at man blir alvorlig syk.

For at man skal være sikret god beskyttelse bør man ideelt sett vaksinere seg i god tid før influensasesongen starter, helst fra oktober til desember.

Dersom du eller noen av dine nærmeste er i risikogruppen bør du få satt influensavaksinen. Jo flere som vaksinerer seg, jo bedre sjanse er det for at vi kan holde influensautbruddet i år på et lavt nivå. Vi håper at vi kan bidra til at flere vaksinerer seg, slik at færre blir smittet og syke av influensa.

Stikk innom et Apotek 1, snakk med en farmasøyt og sett influensavaksinen uten resept fra legen. Aldersgrense for vaksinering i apotek er 12 år.

Apotekene har drop-in, som betyr at du kan komme og få satt vaksinen akkurat når det passer for deg.

Rebekka Gitlestad, farmasøyt Apotek 1