Hopp til innhold
Forside / nyheter / Fiskesuppe meets blomkålsuppe!
Støtt oss

Fiskesuppe meets blomkålsuppe!


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 23.09.2016 / Oppdatert: 23.09.2016


Høsten er her og hva er mer treffende enn en varmende og sunn suppe! Perfekt som kjapp middag eller til lunsj. Lag gjerne ekstra mye slik at du kan ha med til lunsj dagen etterpå eller som en deilig kveldsmat. Den holder seg noen dager i kjøleskapet.

Dette er en artikkel fra R-magasinet utgave 3/16, som har kosthold som hovedtema. Medlemmer i NRF får bladet gratis tilsendt fire ganger i året.

Kjappe og sunne middagstips er gull verdt i tiden vi går inn i, og i dag gir vi deg oppskriften på en suppe som er rask å lage, inneholder bare sunne ingredienser og viktigst av alt – smaker supergodt og metter lenge! Blomkålsuppe er i seg selv veldig godt, men kan gi en kort metthetsfølelse. Ved å «sprite» den opp med fisk, gir det godt med proteiner og man holder seg mett lengre.

Denne oppskriften passer til en familie på to voksne og tre barn. Den er glutenfri og kan gjøres melkefri med enkle grep.

Du trenger:
1 løk
4 fedd hvitløk
1 ss meiersmør/eventuelt olje hvis du vil ha en helt melkefri suppe
500 gram blomkål (ca en liten blomkål eller en halv stor)
2 små beger med fiskefond, eller 2 fiskebuljong
1 liter kokende vann
3 gulrøtter
3 stenger med selleri
3 vårløk
en halv liten blomkål i buketter
800 gram valgfri fisk
reker til pynt
smak til med salt og pepper

Kutt løk og hvitløk i små biter i en stor kasserolle, og surr på middels varme i smeltet meierismør. Kutt blomkål i mindre biter og la det surre sammen med løk. Rør om slik at det ikke svis i bunn. Etter ca 5 minutter tilsetter du 1 liter kokende vann og fiskebuljong. La dette koke i ca 10 minutter, til blomkålen er myk. Bruk stavmikser til å kjøre blandingen helt glatt.

Kutt gulrøtter i tynne skiver og tilsett disse i den kokende suppen. Etter ca fem minutter kan du tilsette oppkuttet selleri, blomkål og vårløk. La det småkoke i ca fem minutter til. Synes du suppen har for tykk konsistens kan du tilsette mer veske nå (du kan bruke fløte eller melk om du ønsker det) og la den koke opp på nytt. Tilsett så fisken, og la den trekke i fem minutter til. Pass på at suppen ikke koker etter du har tatt i fisken, da vil den bli seig og tørr.

Server suppen med reker og gjerne brød, rundstykke eller flatbrød til.

Håper det smaker!

Oppskriften er utviklet av Kristi Herje Haga.