Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / Flere å snakke med
Støtt oss

Flere å snakke med


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 14.02.2017 / Oppdatert: 14.02.2017


Det aller første likepersonskurset i regi av BURG og Norsk Revmatikerforbund gikk av stabelen i helgen. Nå er seks flunkende nye BURG-likepersoner snart klare for å sette i gang!

For første gang har vi i BURG samarbeidet med NRF om et likepersonskurs. Helgen 10.-12. februar var rundt 30 personer samlet på Gardermoen for en lærerik helg, og hele 6 av disse var representanter fra BURG! Selve kurset ble delt opp i bolker der enkelte temaer var felles for alle, mens andre temaer ble vinklet til BURG spesielt.

Stort behov

Et slikt kurs har det vært behov for, noe som viste seg ved stor pågang av påmeldinger. Vi jobber for å møte de behovene medlemmene våre har, og derfor vil vi fortsette i denne retningen. Helgens erfaringer fra både kursholdere og deltakere vil vi bruke til å videreutvikle likepersonskurset for fremtidige ildsjeler som vil bruke sin erfaring til å hjelpe andre.

Viktig tilbud

«Et tilbud jeg selv ville brukt da jeg ble syk.»

Likepersonstilbudet, eller «noen å snakke med», kan for mange være en god hjelp når revmatisk sykdom kommer inn i livet deres. Enten det er barnet eller ungdommen selv, foreldrene eller søsknene som behøver noen å rådføre seg med. BURG vil fortsette å jobbe for at alle som henvender seg til oss kan finne en som har vært gjennom det samme. Sammen kan dere ta en felles treningsøkt, møtes til en kopp kaffe eller slå av en prat over telefonen.

Vil du bli likeperson?

Vi har plass til flere i BURG-familien, og vi har behov for flere likepersoner. Det vil komme flere slike kurs i fremtiden, send oss en epost på burgnorge@revmatiker.no hvis du vil hjelpe.