Hopp til innhold
Forside / nyheter / Fortsatt rettssak i Spania
Støtt oss

Fortsatt rettssak i Spania


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 13.03.2024 / Oppdatert: 15.03.2024


Eiendommen i Spania ligger ute for salg, men rettssaken mot leietakerne trekker ut.

Som ledd i å overholde landsmøtevedtaket om salg av eiendommen i Spania, fortsetter rettsprosessen for å få inneværende leietakere ut av eiendommen på det grunnlag at de ikke betaler husleie. Jussen rundt denne problemstillingen er annerledes i Spania enn den er i Norge.

I forrige uke konkluderte dommeren i første rettsmøte i saken med at leiekontrakten på eiendommen er av industriell art, hvilket betyr at den ikke anses som en vanlig leieavtale, men en avtale om leie av et helt kompleks til kommersiell bruk, og at leietakerne av den grunn har utvidete rettigheter. Leietakerne er derfor tilkjent lenger frist for å underbygge sitt motsvar og bevise sin stilling, altså forklare hvorfor de mener å være i sin rett til ikke å betale husleie.

Prosessen ruller således videre i det spanske rettsvesen, og en endelig avklaring lar dessverre fortsatt vente på seg. Styret i eiendomsselskapet jobber forløpende med saken i samarbeid med sine spanske advokater.

Eiendommen ligger for øvrig nå offisielt ute for salg, og det er flere interessenter. Det arbeides derfor parallelt med forskjellige løsninger i så henseende.