Hopp til innhold
Forside / nyheter / Fortsett å gå til fastlegen din
Støtt oss

Fortsett å gå til fastlegen din


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 26.03.2020 / Oppdatert: 26.03.2020


Lar du være å ringe fastlegen fordi du ikke vil belaste helsevesenet? Nå oppfordrer Bent Høie alle som har kroniske sykdommer til å fortsette å kontakte fastlegen for å få den oppfølgingen de normalt skal ha.

I en facebookpost, onsdag 25 mars, kom helseminister Bent Høie med denne oppfordringen:

På pressekonferansen hadde jeg på meg et litt annet jakkemerke enn jeg vanligvis har. Der står det «Alle trenger fastlegen». Det er en liten påminnelse til dem som nå har sluttet å ringe fastlegen sin. Det er bra at folk tenker over at de ikke skal belaste legene med for mye i en krevende tid.

Men mange fastleger opplever nå at pasienter som trenger oppfølging, lar være å ta kontakt og bestille time. Det er viktig at pasienter med kroniske lidelser og helseplager opprettholder den faste kontakten med legen som kjenner dem. Så ta kontakt med fastlegen slik du pleier – om tingene du pleier. Så finner du og fastlegen ut om dere skal treffes ansikt til ansikt eller på andre måter.

Det er viktig at vi forsøker å leve så normalt som mulig i en unormal situasjon.

 

Hva med timene hos revmatologen?

Dette står i en fellesanbefaling fra 5 av Norges sykehus: Det er begrenset kapasitet i helsevesenet, og i tiden fremover er det forventet at det vil være en økt risiko for smitte på sykehus. Så langt det er mulig og forsvarlig utsettes polikliniske rutinekontroller eller omgjøres til oppfølging på telefon eller videokonsultasjon.

Les anbefalingene her: Korona – Informasjon til pasienter med inflammatorisk revmatisk leddsykdom