Hopp til innhold
Forside / nyheter / Funksjonshemmedes rettigheter i arbeidslivet
Støtt oss

Funksjonshemmedes rettigheter i arbeidslivet


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 05.12.2016 / Oppdatert: 05.12.2016


Det kan være vanskelig å orientere seg i jungelen av lover og rettigheter ved kronisk sykdom og funksjonsnedsettelse. Heldigvis finnes det organisasjoner som arbeider for deg, og som har informasjon lett tilgjengelig.

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) er en paraplyorganisasjon for organisasjoner av funksjonshemmede og kronisk syke. FFOs overordnede mål er samfunnsmessig likestilling og deltagelse for funksjonshemmede og kronisk syke. De har utviklet flere nyttige brosjyrer som er lett tilgjengelig på nettsidene deres.

Nytt hefte om arbeid

Et nytt og viktig hefte er ”Broer til arbeid – hvordan få flere funksjonshemmede i jobb”. Her får du en god og lett forståelig innføring i ulike begreper, og hva FFO mener er viktig og arbeider for i forhold til å få flere funksjonshemmede og kroniske syke i jobb.

Viktige stikkord for å få flere i jobb er tilrettelegging, inkludering, informasjon, støtteordninger, individuell tilpasning, læring og åpenhet.
Hele heftet kan du lese her

Trenger du hjelp?

Norsk Revmatikerforbund får dessverre en del henvendelse fra fortvilte medlemmer som opplever press fra arbeidsgiver om å si opp jobb ved kronisk sykdom. Dette strider mot arbeidsmiljøloven og er ikke lov. Opplever du å bli forskjellsbehandlet eller andre uheldige situasjoner, bør du ta kontakt med din fagforening, verneombud, andre tillitsvalgte på arbeidsstedet ditt og sjekk blant annet hva FFO kan hjelpe deg med.

Digitalt jobbsøkerkurs

NRF arbeider for at alle med revmatisme, muskel- og skjelettplager skal leve et best mulig liv. Vi hører spesielt fra unge medlemmer at de synes det er vanskelig å søke jobb som kronisk syk. Hvordan skal de informere arbeidsgiver om dette, hva skal de si i søknadsprosessen og intervju? NRF er i disse dager i gang med å lage et digitalt jobbsøkerkurs som snart vil være tilgjengelig på våre nettsider. Vi håper det kan hjelpe flere der ute som ønsker råd og hjelp til hvordan søke jobb når man har en kronisk sykdom. Følg med på våre nettsider for mer informasjon om vårt digitale jobbsøkerkurs!