Hopp til innhold
Forside / nyheter / Glutenfritt bananbrød
Støtt oss

Glutenfritt bananbrød


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 22.10.2016 / Oppdatert: 23.10.2016


Bananbrød er blitt veldig populært og smaker utrolig godt. Samtidig kan det lages sunt, sukkerfritt og glutenfritt. Det har god holdbarhet og smaker nydelig både kaldt og varmt. Ingrediensene er naturlige og enkle å få tak i.

Bruk bananer som er godt modne, jo mørkere skallet er jo mer sødme har bananene!

Du trenger:
♥ 260 gram havremel
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 3 store eller 4 små godt modne bananer
♥ 3 store eller 4 små egg
♥ 3 ss honning eller agavesirup (eventuelt 3 ss sukring gold for en mer blodsukkervennlig variant)
♥ 4 store ss kesam eller naturell yoghurt

Har du ikke havremel, kan du lage det selv ved å kjøre 260 gram havregryn i en blender eller bruk en stavmikser. Bland alt det tørre i en bolle.

Mos bananene klumpfri med en gaffel eller med en stavmikser. Det er enklere jo mer modne bananer du bruker. Visp bananen sammen med egg, kesam og honning.

Bland de tørre med det våte og rør godt. Smak gjerne på røren for å sjekke om den er søt nok. Hvis du vil ha den søtere kan du tilsette litt ekstra honning eller sirup.

Kle en brødform med bakepapir og hell i røren. Stekes på 160 grader i 50 minutter midt i ovnen. Ønsker du den litt mer rå, steker du bananbrødet litt kortere. Husk at steketiden varierer fra ovn til ovn.

Bananbrødet avkjøles på rist. Vent ca 10 minutter før du skjærer i det.

Smaker utrolig godt med smør og brunost på! Brødet holder seg godt i et kjøkkenhåndkle i kjøleskapet i en liten uke. Men det er helt sikkert spist opp før den tid!

Velbekomme!