Hopp til innhold
Forside / nyheter / Gode helseråd som funker
Støtt oss

Gode helseråd som funker


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 22.08.2018 / Oppdatert: 17.10.2023


Ny studie fra Folkehelseinstituttet viser dramatisk fall i antall diabetikere. Fra 2009 til 2014 er fallet på hele 30 prosent.

Forskerne tror dette skyldes at folk er blitt flinkere til å følge gode helseråd, og endrer av egen livsstil melder NRK.

Dette er gode nyheter for ordninger som grønn resept og kommunenes frikslivssentraler, som ofte arrangerer kurs om bedre og endret livstil gjennom å kutte røyk, spise bedre og trene mer.

– Dette er ordninger vi støtter og som er i tråd med våre satsninger overfor våre medlemmer, sier Tone Granaas, generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund.  – Enten du har diabetes eller en revmatisk diagnose så er rådene de samme. Dette tilbudet mener vi bør bygges ut gjennom frisklivssentralene i kommunene og inkludere mennesker med nedsatt muskel- og skjeletthelse.


Generalsekretær i NRF, Tone Granaas.

Aktiviteter for bedre helse

– I NRF har vi satset på kursing i middelhavskosthold. Vi har også en lavterskelkampanje, «Kom i form med NRF», for å motivere folk til å komme i gang med trening. Dette gir gode helseeffekter. Vi gjennomfører kursing og andre aktiviteter for medlemmene våre, og ser at gode råd fungerer. Meld deg inn NRF og ta del i våre gode medlemsfordeler som kurs, informasjon og motivasjon til å bedre helsa, oppfordrer Tone Granaas.