Hopp til innhold
Forside / Påvirkningsarbeid / Godt møte på Stortinget
Støtt oss

Godt møte på Stortinget


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 09.10.2019 / Oppdatert: 17.10.2023


Generalsekretær Bente Slaatten var tirsdag formiddag på Stortinget i møtet med stortingsrepresentant Monica Carmen Gåsvatn. – Statsbudsjettet skuffet mandag. Derfor var det naturlig å gjenta våre budsjettinnspill om behandlingsreiser og pakkeforløp for folk med revmatiske sykdommer og muskel- og skjelettproblemer i møtet, sier generalsekretær Bente Slaatten i Norsk Revmatikerforbund.

Gåsvatn er for tiden på Stortinget som vara for Ingjerd Schou, som er i permisjon.

Hun har et stort engasjement for muskel- og skjeletthelse og revmatiske sykdommer, og kjenner dermed godt til forbundets arbeidsområder og -saker. – I tillegg til å gjenta vår skuffelse over at politikerne ikke ser den økonomiske gevinsten samfunnet kan få ved å gjennomføre enkle tiltak for våre grupper, hadde vi en god diskusjon om hvordan vi skal få fart på AktivA inn i kommunene, forteller Slaatten.

AktivA er et program der internasjonale retningslinjer for pasienter med artrose skal implementeres i klinisk fysioterapipraksis. Retningslinjene vektlegger informasjon, trening og vektreduksjon (hvis nødvendig).

AktivA er et konkret eksempel på hvordan pakkeforløp, kvalitetsindikatorer, kvalitetsregister og systematisk kompetanseoverføring kan gjøres for å styrke rehabiliteringstilbudet i kommunene, og samtidig redusere antall kirurgiske inngrep. Norsk Revmatikerforbund mener AktivA bør brukes av helsemyndighetene som en pilot for det videre arbeidet på disse områdene.

– Her foreligger det et ferdig opplegg, som viser gode resultater. Det som står igjen er å innføre det i kommunene, og det er heller ikke veldig mye penger som skal til for å få dette endelig på plass, påpeker generalsekretæren.