Hopp til innhold
Forside / nyheter / Gresskarmuffins med pepperkakesmak
Støtt oss

Gresskarmuffins med pepperkakesmak


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 09.12.2016 / Oppdatert: 05.12.2016


Med julen rett rundt hjørnet, er det klart for et etegilde for oss nordmenn. Mat er en viktig del av julen og vi har mange tradisjoner rundt julematen. Tradisjoner er fint, men det er også spennende å prøve noe nytt.

Disse muffinsene er sunne men har likevel en «julsmak». Perfekte å kose seg med nå i førjulstiden, og det uten at du trenger å tenke på at det er usunt! Muffinsene er faktisk supersunne, og det samtidig som de smaker godt! Kan det bli bedre? Disse kan gjerne fryses og varmes raskt i mikrobølgeovnen eller i stekeovnen. De er gode til iskrem eller med litt kesam og bær på toppen.

Gresskarpurè kan du enten kjøpe ferdig i velassorterte dagligvarebutikker, eller raskt lage selv. Gresskar er utrolig anvendelig og kan brukes til mye. Del opp gresskaret i passelige biter og bak de på en stekeplate i ovnen på 180 grader i 30 – 40 minutter. De skal være myke når de er ferdige. Putt bitene i en blender eller bruk en stavmikser til å mose de til en glatt masse. Vipps så har du gresskarpurè!

Havremel lager du også enkelt selv, enten i en blender eller med stavmikser. Alternativt kan det også kjøpes ferdig i butikken.

Bland alle ingrediensene sammen til en jevn masse. Fyll muffinsformene litt over halvfulle og stek på 180 grader i ca 25 minutter. La de avkjøles på rist, og nyt!!

Du trenger følgende til ca 10 muffins:
200 g gresskarmos
80 g havremel
2 egg
40 g sukrin gold
2 ts bakepulver
50 g kesam
1 ts kanel
½ ts kardemomme
½ ts nellik
½ ts ingefær
½ ts allehånde (kan sløyfes men gir ekstra god smak)
vann til passelig røre