Hopp til innhold
Forside / nyheter / Grønn smoothie – perfekt for blåmandag?
Støtt oss

Grønn smoothie – perfekt for blåmandag?


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 10.10.2016 / Oppdatert: 10.10.2016


Nettet bobler over av oppskrifter på smoothie i alle former, farger og smaker. Noen er sunnere enn andre, og noen er mer dessert enn et måltid. Det fine med smoothie er at du kan putte i akkurat det du har lyst på, og prøve deg frem til smaken som du liker.

Denne smoothien er supersunn og inneholder minimalt med karbohydrater. Den metter godt og gir energi med sunne fettsyrer og proteiner. Den påvirker blodsukkeret minimalt og er fin for de som har diabetes av en eller annen type. Den er også glutenfri.

I en travel hverdag er det av og til fint med et måltid som kan ”drikkes i farta” på vei til jobb eller når man har dårlig tid. Denne er perfekt å ta med i bilen, før eller etter trening. Tilsett gjerne ekstra proteinpulver dersom du trenger mer proteiner. Prøv deg gjerne frem.

Du trenger
2 blader isbergsalat, rives i biter
10 cm agurk i biter
¼ avokado
2-3 cm fersk ingefær
1 stangselleri
1 toppet teskje med proteinpulver (jeg bruker vegansk erteproteinpulver)
1 teskje spirulina
2 fryste puter med spinat
vann

Putt alle ingrediensene i en smoothiebeholder og fyll den helt opp med vann. Bland!! Den smaker friskt og godt, suppler gjerne med ingredienser du selv er glad i. Denne er et godt alternativ til alle de søte smoothieoppskriftene som finnes på internett. Den holder deg mett og gir kroppen mange gode næringsstoffer!

Prøv den du også!