Hopp til innhold
Forside / nyheter / Har du fått en e-post fra Direktoratet for e-helse?
Støtt oss

Har du fått en e-post fra Direktoratet for e-helse?


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 22.09.2016 / Oppdatert: 22.09.2016


Da har du antagelig fått en kjernejournal. Men hva er det?

illustrasjonsfoto (colourbox)

illustrasjonsfoto (colourbox)

En kjernejournal er en digital journal som inneholder helseopplysninger fra offentlige registre, og noen opplysninger som du og legen din legger inn. Dette er dog ikke en fullstendig journal, og erstatter ikke journalen du har hos spesialist eller fastlege.

Informasjon samlet et sted

Men med en kjernejournal kan helsepersonell på legevakt, sykehus og fastlege få raskt tilgang til oppdaterte opplysninger om deg, og det kan være kjekt å ha – særlig for kronikere som ofte får behandling og vurdering av flere leger, flere steder.

Du finner kjernejournalen din på helsenorge.no, hvor du kan logge inn på Min Helse, og se hva som ligger lagret om deg.

Foruten deg selv er det kun helsepersonell som har tilgang til kjernejournalen din, og de ser ikke din fullstendige journal. De kan eksempelvis se hvilke medisiner du går på, tidspunkt for sykehusinnleggelser, kontaktinformasjon og lignende informasjon som ligger i offentlige registre.

Hva kan du gjøre selv?

For å gjøre kjernejournalen din mest mulig oppdatert og mer nyttig, kan du selv legge inn kontaktpersoner, sykdomshistorikk og spesielle kommunikasjonsbehov.

Neste gang du er hos legen din kan du også be han eller hun legge inn hvis du har allergier, alvorlige lidelser eller andre ting som det kan være kjekt å vite for helsepersonell.

 

Hvis du lurer på noe kan ringe 800 43 573 eller kontakte legen din.