Hopp til innhold
Forside / nyheter / Helsenorge får nytt design
Støtt oss

Helsenorge får nytt design


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 30.09.2020 / Oppdatert: 17.10.2023


Helsenorge får ny drakt. Tjenestene på vårt felles helsenettsted brukes av stadig flere.

Helsenorge vil ha samme funksjonalitet og innhold, men innhold og tjenester knyttes tettere sammen. Sikkerhet og personvern er ivaretatt like strengt som i dag.

– Dette har vi gledet oss til lenge, sier Nina Ulstein, produktansvarlig for Helsenorge. Vi jobber kontinuerlig med at løsningene skal være gode og brukervennlige. Det er mange som har vært involvert i arbeidet og vi håper endringene blir godt mottatt.

Her er noe av det vi har endret:

  • Nytt design
  • Innloggede og åpne tjenester, som tidligere het henholdsvis «Min helse» og «helsenorge.no», heter nå det samme; Helsenorge
  • Tjenester og innhold er de samme som før, men navigasjonen er noe endret
  • Vi har gjort det lettere å finne frem på Helsenorge og søket er blitt bedre

Bruk av Helsenorge
Helsenorge inneholder stadig flere nyttige tjenester. I dag kan du blant annet se din pasientjournal, sjekke legemidler, bytte fastlege, bestille helsetrygdkort og finne oppdatert og kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom, behandling og rettigheter.

Den mest brukte tjenesten akkurat nå er muligheten til å sjekke prøvesvar på koronatester. Noen steder kan man bestille timer for koronatesting via Helsenorge, noe mange antagelig vil trenge å gjøre i tiden framover.

– Dette er en løsning som er tidsbesparende for kommunene som mottar testbestillingene. Vi håper at flere vil ta i bruk denne løsningen så snart som mulig, sier Nina Ulstein, produktansvarlig for Helsenorge.

Helsenorge arbeider også med å videreutvikle nasjonale tilbud til kontakt med fastlege, hjemmetjenester, helsestasjon og skolehelsetjenesten. Helsenorge gir innbyggerne kvalitetssikret informasjon og ulike helserelaterte tjenester på ett sted.

– Målet er at innbyggerne skal oppleve helsetjenestene som oversiktlige og helhetlige og at det skal være enkelt å få god helsehjelp, også på nett. Vi jobber derfor videre sammen med hele helsetjenesten for å videreutvikle vårt felles helsenettsted, sier Ulstein.

Per september 2020 er det registrert 3,7 millioner brukere på Helsenorge. Det er en økning på
500 000 brukere siden januar i år.

Se her hvordan det har blitt