Hopp til innhold
Forside / nyheter / Helter som hjelper
Støtt oss

Helter som hjelper


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 01.06.2017 / Oppdatert: 08.06.2017


Rundt om i landet finner du flere hundre likepersoner som gjør en fantastisk innsats. De er våre helter, og du kan lese om tre av dem i den nyeste utgaven av R-magasinet.

En likeperson er noen som selv har en diagnose, som har et avklart forhold til sin sykdom, som takler hverdagen og som har gått på kurs. I sommerens utgave av vårt medlemsblad R-magasinet, kan du bli bedre kjent med tre av våre helter, og her får du en liten smakebit!

Hanne Schjerverud er en av de du kan møte når du ringer telefontjenesten «NRF hjelper deg» (link). Likepersonene hos NRF hjelper deg har god oversikt over blant annet rettigheter og kontaktpersoner. «Man trenger ikke å ha et konkret spørsmål, men bare ønske en prat», forteller Hanne.

Susann Carine Olsen fikk diagnosen Sjøgrens syndrom da hun var 25 år, og fikk drømmen om en dansekarriere knust. Hun fikk god hjelp hos NRF hjelper deg, og syv år senere jobber hun nå frivillig som likeperson selv. «Her føler jeg meg som en del av et fellesskap, og har aldri følt meg alene mer.»

Pål Thoresen Nysveen opplevde NRFs likepersoner som levende orakler da han selv fikk diagnosen leddgikt for fem år siden. Han understreker at han som likeperson ikke er lege eller psykolog, men at han likevel føler han kan gi gode svar til de som kontakter ham.

Les mer om vår likepersonstjeneste her, og les hele saken om tre av våre superhelter kan du lese i den nyeste utgaven av R-magasinet!