Hopp til innhold
Forside / nyheter / Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen ønsket NRF velkommen til Slottet
Støtt oss

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen ønsket NRF velkommen til Slottet


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 22.01.2024 / Oppdatert: 22.01.2024


H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit sammen med forbundsleder i NRF, Marleen Rones, og første nestleder, Stine Wasenius Dahl. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit er ny kongelig beskytter for NRF. Denne uken ble vi invitert til audiens på Slottet.

Mandag 22. januar var Norsk Revmatikerforbund, representert ved forbundsleder Marleen Rones og første nestleder, Stine Wasenius Dahl, på audiens på Slottet og møtte NRFs nye kongelige beskytter, Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit.

– Vi ble tatt godt imot. Kronprinsessen var veldig interessert i å høre mer om vår organisasjon og syntes det var fint å være vår kongelige beskytter, forteller Marleen Rones.

Tradisjon med kongelig beskytterskap

Ordningen med beskytterskap for organisasjoner er en anerkjenning av det arbeidet de gjør.

Kongelig beskytterskap har en lang tradisjon i NRF. Prinsesse Märtha Louise var NRFs høye beskytter i 30 år. Før det var det Kong Olav selv. Nå vil denne tradisjonen fortsette med H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit. Se hvem Kronprinsessen er beskytter for på kongehuset.no.

Vil være med på et NRF-arrangement

– Det var et veldig hyggelig møte, og tiden gikk altfor fort, sier Rones.

Rones og Wasenius Dahl fortalte om historien til NRF, om aktivitetene, om forskningsarbeidet, brukermedvirkning, barne- og ungdomsarbeidet, litt om de ulike revmatiske diagnosene og om frisklivsarbeidet til NRF.

– Kronprinsessen ønsker å bli invitert til et av våre arrangement eller aktiviteter, og det vil vi gjøre ved neste anledning, sier Rones.