Nasjonal kompetansetjeneste Trening som medisin åpnet mandag 18. april, i Trondheim. Med dette har Norge fått et løft i arbeidet med å øke kompetansen om trening som medisin.
Den nye kompetansetjenesten består av fem klinikker ved St. Olavs hospital i Trondheim, og forskningsgruppen Cardiac Exercise Research Group (CERG) ved NTNU.
Formålet med tjenesten er å gi helsepersonell kunnskap om trening som behandling og hjelp til å utvikle behandlingstilbud både i kommunehelsetjenesten og på spesialistnivå.
– Selv ti minutter med trening har effekt, sier professor Ulrik Wisløff, leder i CERG til Dagens Næringsliv.
Han og hans team skal til enhver tid være oppdatert på på den beste behandlingen for ulike pasientgrupper når det gjelder trening.
– Trening skal ikke erstatte skolemedisin, men være et nødvendig, viktig og riktig supplement, forklarer professoren til DN.
I første omgang er målet med den nye tjenesten å heve kompetansen om verdien av trening for personer med hjerte-, kar – og/eller lungesykdom.
– Men vi håper jo at dette også skal omfatte verdien av fysisk aktivitet for personer med muskel- og skjelettlidelser etter hvert, sier Tone Granaas, generalsekretær i Norsk Revmatikerforbund.
Les Norsk Revmatikerforbund sine råd om trening, kosthold, levevaner og mestring her >>
Les artikkelen om åpningen på St. Olavs hospital sine sider her >>
Les artikkel om prosjektet i Dagens Næringsliv her >>