Hopp til innhold
Forside / nyheter / Hjertevennlige havrelapper
Støtt oss

Hjertevennlige havrelapper


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 30.09.2016 / Oppdatert: 30.09.2016


Havrelapper er enkle å lage og smaker utrolig godt! Disse er supre til frokostbordet i helgene når man har litt bedre tid, eller til kveldsmaten i ukedagene. Blir det noe til overs, passer de ypperlig i matpakka og til lunsj.

Det er ingen søtning i havrelappene, men ønsker du det kan du tilsette sukrin, stevia eller annen søtning du ønsker å bruke. Når de lages uten søtning er det flere pålegg som passer på toppen. Noen ønsker salami og andre ønsker rømme og syltetøy.

Start med å bruke en stavmikser eller blender på havregryn. Bruk gjerne glutenfri havregryn dersom det er noen med cøliaki som skal spise dem. Resten av ingrediensene er glutenfri. Røren inneholder minimalt med karbohydrater og er ypperlig for diabetikere som vil passe på hva de spiser.

Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt. La den svelle i ca 15 minutter før du begynner å steke. Stek lappene i det du måtte ønske, for eksempel kokosolje, meierismør eller Pam spray.

Ingredienser:

2 dl havregryn som moses (bruk eventuelt ferdigkjøpt havremel)
1 dl mandelmel
1 dl kokosmel
1 dl kikertmel
4 egg
2 eggehviter
2 dl melk (kumelk, mandelmelk, havremelk eller soyamelk)
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
Litt salt

Lykke til og velbekomme!