Hopp til innhold
Forside / nyheter / Høring ute – vil fjerne diagnoselisten
Støtt oss

Høring ute – vil fjerne diagnoselisten


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 22.06.2016 / Oppdatert: 22.06.2016


Helse- og omsorgsdepartementet har sendt ut høring om avvikling av diagnoselisten for fri fysioterapi.

I tilleggsproposisjonen til statsbudsjett for 2016 står det at «Helse- og omsorgsdepartementet tar sikte på å sende ut høringsnotat 1. halvår 2016 med den hensikt å avvikle diagnoselisten for fysioterapi fra 1.1.2017”.

Helse- og omsorgsdepartementet begrunner dette blant annet med at det ikke alltid er sammenheng mellom diagnose og behov, noe som kan føre overbehandling eller unødvendig fysioterapibehandling. Departementet mener at dette igjen kan bidra til feilprioriteringer og dårlig bruk av ressurser.

– For NRF er det viktig at kronisk syke med behov for fysioterapi ikke skal være nødt til å velge bort dette grunnet egen økonomi, noe vi helt klart vil presisere i vårt høringssvar, sier generalsekretær Tone Granaas.

NRF godt forberedt

– Denne høringen har NRF ventet på, og vi er godt forberedt. Vi har mange gode innspill fra våre tillitsvalgte og brukere i forhold til det fremlagte forslaget fra regjeringen. Disse innspillene tar vi med oss når vi nå går dypere inn i dokumentet for å gi vårt svar til høringen, sier Granaas.

Hva synes du?

Har du innspill til høringen kan det sendes til interessepolitisk rådgiver i NRF, Merete Nielsen, på epost mn@revmatiker.no. Frist for å sende inn innspill til denne saken er 4. september.

Last ned høringsnotatet:
horingsnotat—innforing-avautomatisk-frikort