Hopp til innhold
Forside / nyheter / Interessante interessepolitiske dager for Østfold NRF
Støtt oss

Interessante interessepolitiske dager for Østfold NRF


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 21.09.2016 / Oppdatert: 21.09.2016


Det interessepolitiske arbeidet til NRF er viktig, både sentral og lokalt. Østfold NRF er på ballen, og har fått NRF sin politiske rådgiver, Aina Stenersen til å holde kurs.

Kurset går over to dager, 15. og 29. september kl. 17.00- 21.00, og første kursdag for ivrige medlemmer gikk av stabelen forrige uke.

– Det var en entusiastisk kursgjeng som var samlet på Bredmyra 1 i Østfold, sier kursholder Stenersen. Det kom mange innspill fra deltagerne, og interessen for politikk var stor.

Og det var ikke småtterier de gjennomgikk på første kursdag.
Kurset startet med en gjennomgang av hva NRF gjør og hva som er våre politiske mål. Hvordan jobber man med interessepolitikk fra en organisasjon?

Neste punkt på agendaen var en av våre fanesaker, nemlig Diagnoselisten og hvorfor NRF ikke ønsker å fjerne denne, samt opptrappingsplanen for rehabilitering, og andre aktuelle politiske tema.

SINTEF-rapporten, som danner grunnlag for mye av vårt arbeid med rehabiliteringsløpet, ble så presentert og viser hvor viktig det er å ha forskning og fakta som grunnlag for dialog og politiske krav.

Les SINTEF-rapporten her.

For å kunne jobbe effektivt med politikk er det viktig å forstå hvordan de politiske organene som regjering, storting og kommunestyrene jobber. Aina ga medlemmene hadde en fin gjennomgang av dette før kursdagen ble avrundet med hvordan lokallagene kan jobbe politisk, og hvilke verktøy de har til rådighet, og gruppeoppgaver.

Interessante emner neste kursdag

Det er duket for nok en spennende dag 29.september, med følgende temaer:

  1. Hva er forskjellen på stortingsvalg og kommunevalg?
  2. Hva er NRF sine planer for stortingsvalget i 2017?
  3. Hvordan kan lokallagene jobbe sammen i stortingsvalget?
  4. Hvilke saker er viktige i et valgår?
  5. Hvilke saker ønsker dere i lokallaget å løfta i valgkampen, og hvordan- vi hjelper!
  6. Gruppeoppgave om stortingsvalget – team- work!

 

– Jeg gleder meg til andre kurssamling, sier Stenersen. Det er under et år til stortingsvalget, og tiden går veldig fort! Nå skal vi gjøre alt vi kan for at NRF skal være klare for innsats for våre medlemmer i valgkampen!