Hopp til innhold
Forside / nyheter / Klar Ferdig Tren i sommer
Støtt oss

Klar Ferdig Tren i sommer


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 17.06.2021 / Oppdatert: 17.10.2023


Foto: NRF

Fysisk trening er viktig for alle. Men særlig for deg som har en revmatisk diagnose eller muskel- og skjelettplager, bør det være en del av «behandlingen» din. Ved å ha god kondisjon og være sterk både fysisk og mentalt, får du en friskere og bedre hverdag. NRFs kurs Klar Ferdig Tren får deg i gang – på veien mot et friskere liv.

Klar Ferdig Tren er et digitalt kurs om trening, mestring og helse for personer med revmatisk sykdom og muskel- og skjelettplager.

Kurset tar for seg styrke- og utholdenhets-trening, fysisk aktivitet, mestring og psykisk helse, motivasjon, livsstil og livsmestring og mye mer. Gjennomfør akkurat hvor, når og hvordan du vil. Målet er at du skal lære om hvordan dette kan påvirke deg og bli en del av din hverdag.

Kurset er lagt opp slik at du kan tilpasse innholdet spesifikt til deg, ta deg tid. Ved at du begynner kurset beviser du at du allerede har tatt et stort steg!

Vi vet også at frykten for at sykdommen skal bli verre eller at smertene kan bli større, påvirker manges valg om de deltar i trening eller aktivitet eller ikke. Med Klar Ferdig Tren hjelper vi deg å komme i gang, og ikke minst bygge et grunnlag som gjør at du fortsetter å trene.

NRF arbeider for at alle mennesker med revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager skal få et bedre liv. Friskliv, trening, aktivitet og mestring er sentralt i dette arbeidet. Kurset er et inspirerende kurs tilpasset denne målgruppen. Du kan bruke det når og hvor som helst. Dersom du velger å ta kurset vil du se at det inneholder blant annet filmer, oppgaver, øvelser om mestring, trening, programmer og mye mer.

Det er forsket på at trening har en medisinsk effekt og at treningen kan gjøres som en form for behandling på egenhånd. Vi vet at det å ta sunne valg eller leve sunnere krever en del egeninnsats. Vi håper at dette kurset kan gi deg en skikkelig dose med energi og motivasjon til å gjøre nettopp det.

Kurset er en medlemsfordel for våre medlemmer, meld deg inn å få tilgang til kurset.

Du kan ta kurset her

Du kan opprette en tilgang til kurset her

Film link