Hopp til innhold
Forside / nyheter / Koronavennlig trening i Kristiansand
Støtt oss

Koronavennlig trening i Kristiansand


Skrevet av: Marcus Bøckman Tollefsen / Publisert: 15.02.2021 / Oppdatert: 15.02.2021


I starten av 2021 gikk NRF Agder inn for, med Merete G. Tholin og Mai Britt Mykjåland i spissen, å starte opp et koronavennlig treningstilbud for medlemmene.

(photo left: trener maren Erdvik)

Under korona pandemien har flere mennesker rundt om mistet muligheten for å kunne trene eller drive med organisert aktivitet slik de kunne før koronaen. Derfor er det tilbudet Tholin nå har fått satt i gang i Kristiansand et lysglimt i hverdagen til mange. All forskning viser som kjent at det å bevege seg er bra for mestringen av revmatisk sykdom.

Tholin har satt opp to treningspartier i uka, med plass til 44 personer fordelt på de to partiene.

Opplegget kommer til å gå i åtte uker. Her får de som trenger det og vil trene et godt tilbud tilpasset koronareglene. Ideen bak prosjektet kom fordi NRF Agder fikk flere og flere eposter fra medlemmer som selv merket at de var i dårligere form og savnet treningstilbudet som var tidligere. Da tilbød den lokale revmatikerforeningen både organisert trening i varmtvannsbasseng og trening i sal, men dette stoppet på grunn av koronaen. Tholin tok tak i dette. Hun utarbeidet en plan, sammen med lederen i NRF-Agder Mai Britt Mykjåland, om å kjøpe treningstjenesten og gi den gratis til medlemmene. Dette resulterte i at NRF- Agder, med Mykjåland og Tholin i spissen, til tross for koronarestriksjoner greier å gi et godt tilbud til medlemmene.

(Photo: Mai Britt Mykjåland og Merete G. Tholin)   

NRF tok kontakt med Signe Rysstad som er medlem av NRF-Agder og deltaker på treningsprogrammet i Kristiansand. – Dette var jo styrke eller typ cardio trening som var veldig gøy, sier en begeistret Rysstad.

Rysstad påpeker at treneren var meget flink til å ta hensyn til at alle deltakerne har en revmatisk sykdom og ulike fysiske utfordringer som følge av det.

– Jeg har to proteser noe som gjør at jeg ikke kunne gjøre alle øvelsene, men treneren kom bare bort å ga meg en litt annen øvelse bare, forteller hun.

Varmtvannsbassenget i Kristiansand har vært stengt siden desember 2020 og er fortsatt ikke åpent. Bassenget har Rysstad brukt jevnlig som treningsmetode og smertelindring før det ble stengt.

– Jeg skulle gjerne ha fortsatt med denne saltreningen også etter at varmtvannsbassenget åpner igjen, denne treningen gikk i et godt tempo for meg, forklarer hun.

Treningen viste seg å være det lyspunktet medlemmene i NRF-Agder trengte i en periode der det meste er stengt. Tross korona-situasjonen er det muligheter for å skape et tilbud som kan bedre hverdagen til medlemmene.