Hopp til innhold
Forside / nyheter / Kunst- og skrivekonkurranse om usynlig sykdom
Støtt oss

Kunst- og skrivekonkurranse om usynlig sykdom


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 31.01.2019 / Oppdatert: 14.02.2019


Har du kronisk diagnose? Da kan du delta på vår kunst- og skrivekonkurranse i vinter. Temaet for begge konkurranser er usynlig sykdom og mennesker som har en sykdom som ikke synes på utsiden.

Du kan ikke se utenpå mange kronikere at de er syke. Derfor er det mange som ikke tror på at de faktisk har en diagnose som må tas hensyn til. Mange får beskyldninger om at de er late eller at dette er noe de bare innbiller seg. De blir møtt i venneflokken, på skole og på jobb med at de må «ta seg sammen». Mange får ikke være med i et aktivt samvalg med legen og får dermed heller ikke den medisinen og behandlingen de trenger. Vi arrangerer to konkurranser; en skrivekonkurranse og en separat kunstkonkurranse. «Usynlig syk» er NRFs og BURGs hovedtema i år, og dermed også temaet for konkurransene.

Hvem kan delta:
Alle som har en eller annen form for kronisk sykdom kan delta på konkurransen. Mennesker med diagnoser som for eksempel revmatisme, kreft, diabetes, synsnedsettelse osv.

Tema:
Du står fritt til å fokusere på hva du vil innen temaet usynlig sykdom. Det kan være i forhold til helse, familie, venner, skole, jobb eller hva du selv ønsker.

Premier:
Universalgavekort på en verdi av 5000,- kroner. Vinnerne kan dermed kjøpe det han/hun selv vil.

Oppgavekriterier:

  • Form skrivekonkurranse:
    Du står fritt til å velge tema innen usynlig sykdom, og du kan vele form selv. Du kan velge novelle, blogginnlegg, essay, bruke utdrag fra en dagbok, dikt eller hva du selv foretrekker. Det kan være en sann historie eller kun fantasi.
  • Form kunstkonkurranse:
    Dersom du foretrekker å male, tegne, lage en «meme», et grafisk uttrykk eller annen form for kunstform, så ta et bilde av kunstverket og sende det inn via mail.
  • Omfang:
    Maks to maskinskrevne A4-sider hvis du vil sende inn skriverinnlegg. Ett bilde dersom du vil sende inn foto av et kunstverk.

Tidsfrist:
Send inn til prosjektleder Ingunn Larsen i NRF innen 1. mars 2019 på e-post il@revmatiker.no

Form på innsending:
Dersom du har skrevet tekst, så skal den legges som vedlegg i mailen i wordfil. Dersom du deltar på kunstkonkurransen så ta et bilde av kunstverket og send det inn via mail. NB! Husk å skrive ditt fulle navn, telefonnummer og adresse i mailen. Skriv også et kort avsnitt om deg selv, dersom du ønsker det.

Kåring:
Vinneren kåres på Revmatikerdagen den 15. mars på NRF-event på Felix i Oslo kl 16 – 20. Eventet blir streamet.

Juryen:
Fotograf Marcel Leliënhof, kommunikasjonssjef i NRF Håkon Aas, Hilde Pettersen i AbbVie AS og daglig leder i BURG Lina Bjelland Myrvoll.

Kampanjen «Usynlig syk»
Les mer om kampanjen Usynlig syk i regi av NRF, BURG og AbbVie her. «Usynlig syk» er temaet på Revmatikerdagen den 15. mars 2019.

Spørsmål
Eventuelle spørsmål om konkurransen rettes til prosjektleder i NRF Ingunn Larsen via epost il@revmatiker.no