Hopp til innhold
Forside / nyheter / Kurs for smertemestring ved Diakonhjemmet sykehus
Støtt oss

Kurs for smertemestring ved Diakonhjemmet sykehus


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 30.06.2023 / Oppdatert: 12.12.2023


Har du revmatisk sykdom og langvarig smerte?

Den helsepsykologiske tjenesten ved Diakonhjemmet sykehus tilbyr behandling i gruppe basert på kognitiv atferdsterapi og klinisk helsepsykologi. Det er god dokumentasjon for at behandlingen kan styrke livskvalitet og funksjon. Du får kunnskap om smerte, og du lærer ulike strategier for mestring av smerte. Psykologspesialistene Torkil Berge, Elin Fjerstad og Ingrid Hyldmo er ansvarlig for tilbudet.

Behandlingen passer for deg som har revmatisk sykdom og plager med smerte, og som ønsker verktøy for mestring. Du får en arbeidsbok med oppgaver og øvelser som du jobber med mellom hver samling.  Du må ha tid og lyst til å møte hver gang, lese og gjøre hjemmeoppgaver og øvelser. Tilbakemeldingene fra tidligere deltakere er at behandlingen har vært nyttig, og at samlingen gir den gode «jeg-er-ikke-alene-følelsen».

Behandlingstilbudet er enten digital eller ved fysisk oppmøte på Diakonhjemmet sykehus i Oslo. Ved digital gruppe bruker vi Join norsk helsenett, som er helsemyndighetenes sikre møteplass for behandling via nettet.

Hva gjør du hvis du ønsker behandling i digital gruppe?

Se informasjon om kurset på nettsidene til Diakonhjemmet sykehus.

Hva gjør du hvis du ønsker behandling med fysisk oppmøte på Diakonhjemmet sykehus i Oslo?

Se informasjon om kurset på nettsidene til Diakonhjemmet sykehus.

For nærmere informasjon, send SMS til helsepsykologisk tjeneste: 482 84 410.