Hopp til innhold
Forside / nyheter / Lise (24): – Det er viktig å ha noen på samme alder å snakke med
Støtt oss

Lise (24): – Det er viktig å ha noen på samme alder å snakke med


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 13.05.2019 / Oppdatert: 13.05.2019


- Det er ikke like kjekt å være tenåring og skulle snakke med en som er dobbelt så gammel som deg, sier Lise Tørlen (24). Hun har vært medlem i BURG siden hun var to år gammel.

Da Lise ble syk, søkte foreldrene hennes informasjon og fikk besøk av en likeperson som fortalte dem om BURG. I 2011 bestemte Lise seg for å bli likeperson. Hun syntes det var viktig at de unge hadde noen på samme alder å snakke med. – Det er ikke like kjekt å være tenåring og skulle snakke med en som er dobbelt så gammel som deg. Jeg ville bli likeperson for å kunne hjelpe andre unge medlemmer med å finne frem, og vise dem at ikke alt er så skummelt som det først føles, forteller hun.

– Det har betydd veldig mye for meg. Jeg har fått hatt en plass der jeg har kunnet være meg selv. En plass der jeg slipper å tenke på at jeg noen ganger er litt annerledes. Jeg har jo på en måte vokst opp i Burg. Jeg har fått være med på mange morsomme turer og møtt mange flotte mennesker, sier Lise.

FÅR ROS FRA FYLKESLAGET
Møre og Romsdal er et svært aktivt BURG-fylke som får til mye for medlemmene sine. Engasjementet legges merke til hos fylkeskontoret. – Lise er en engasjert og driftig jente. Hun er kjempeflink til å snakke med ungdommene, og får god kontakt med dem. Jeg er imponert over hva «Burgerne» i Møre og Romsdal får til. Prosjektet «Unge voksne på setra» som fant sted i november fikk 22.000 kroner fra ExtraExpress, og de midlene har ungdommene søkt om og skaffet helt på egen hånd, skryter Karen Høydal, fylkessekretær i Møre og Romsdal.

Dette er en artikkel som tidligere er publisert i NRFs medlemsblad R-Magasinet nr 4/2018. Som medlem i NRF mottar du medlemsbladet vårt gratis rett hjem i postkassen fire ganger i året. Les mer om fordelene ved å være medlem i NRF på våre medlemssider. Er du ikke allerede medlem kan du melde deg inn her.