Hopp til innhold
Forside / nyheter / Løp Birken med leddgikt
Støtt oss

Løp Birken med leddgikt


Skrevet av: Ole-Martin Wold / Publisert: 03.07.2019 / Oppdatert: 03.07.2019


Trine Kristiansen (til høyre) (38) har hatt aggressiv leddgikt (RA) siden hun var 11 år. Sammen med sin sporty venninne Wenche Rasmussen (til venstre) (48) fra Valset, trosset hun sykdommen og løp Birkebeinerløpet - hele 12 km i terreng på Lillehammer.

–          Det var egentlig en utfordring fra mine 2 søskenbarn i mars som fikk meg til å melde meg på. Når det nærmet start seg kunne de ikke allikevel, men heldigvis var min sporty venninnen Wenche klar, sier den spreke 38 åringen.

Selve løpet var tyngre enn antatt, da løypa var svært gjørmete og våt. I kontrast til forholdene, var det også veldig varmt. Målet var å klare gjennomføre innen 1 time og 20 minutter, men tiden ble 1 time 26 minutter. Selv om tiden ble litt bak målet, var Trine og Wenche fornøyde tross alt. Jentene gjennomførte med knallsterk spurt de siste 200 meterne og støttet hverandre under hele løpet!

–          Følelsen når vi løp i mål er helt ubeskrivelig bra! For en mestringsfølelse, dette lever vi lenge på! Dette frister til gjentakelse. Neste år skal vi slå vår egen tid, forteller de glade jentene.

Trines beste tips til andre som kunne tenke seg å løpe, er å begynne i det små og tren seg oppover. Det er viktig å variere treningen. Hun har god erfaring med løping, sykling, svømming, rask gange, intervaller og ballspill.

Du må ikke trene med å løpe 12 km. Trine løper ofte 5-6 km og kan også variere med å gå noen raske turer.  Trine har en aggressiv leddgikttype, der hun fort får betennelser i ledd. Derfor trener hun også varmtvannstrening fast en gang i uka og svømmer innimellom.

–          Dersom jeg får noe som helst smerter i ledd etter løping, tar jeg en pause på noen dager eller uker. Så prøver jeg å være i aktivitet på alternative måter.

Trine har tre barn på 7, 11 og 14, og det er veldig fint å trene med dem. Sammen prøver de med jevne mellomrom å spille litt basketball eller fotball sammen på løkka. Alt hjelper.

 

Trines motto: Klart du kan!!!!