Hopp til innhold
Forside / nyheter / Marleen Rones: bloggende revmatiker
Støtt oss

Marleen Rones: bloggende revmatiker


Skrevet av: Marcus Bøckman Tollefsen / Publisert: 25.02.2021 / Oppdatert: 25.02.2021


Mange revmatikere befinner seg i en hverdag der det å utføre normale ting kan bli ganske slitsomt eller tungt. Marleen Rones bestemte seg for at hun skulle dokumentere nettopp hvordan det er å leve med diagnosen sin gjennom å blogge.

Rones ble diagnostisert med fibromyalgi i 2011. I 2018 bestemte hun seg for at hun skulle dele sin
hverdag med andre. – Jeg har alltid likt å skrive! Jeg følte jeg kunne hjelpe andre ved å dele min
egen hverdag, sier Rones og smiler.

Bloggen til Rones har som overskrift «lyspunkt i en kronisk hverdag», noe som gjenspeiler hennes positive holdning til egen hverdag. Hun skriver om både identitet, mental helse og høytider. Bloggen skal være til hjelp og kanskje inspirasjon for dem som leser den. Derfor bestemte Rones seg for at dette ikke skulle bli en blogg der hun syter og klager.

– Det hverdagslige er viktig for meg, jeg prøver alltid å holde meg positiv, slik at det kan skinne
gjennom i bloggen også, sier Marleen Rones.

Bloggen er blitt noe hun bruker tid på. Hver lørdag legger hun ut et nytt innlegg.

De som klikker seg inn kan lese uten å bli forstyrret av reklame eller sponsing. Da Rones opprettet bloggen, måtte hun raskt ta stilling til om hun skulle tillate sponsing og reklame på blogg-siden sin. – Jeg ville at fokuset skulle bli på selve bloggen. Derfor bestemte jeg meg for å holde den hundre prosent reklamefri. Jeg blir heller ikke sponset, sier Rones.

Hun motiveres av de mange fine tilbake-meldingene fra leserne og det at hun alltid har likt å være til hjelp. Trening er også en av Rones sine kilder til motivasjonen bak bloggen: varmtvannsbasseng, turer og hjemmetrening er alle treningsformer Marleen koser seg mye med og som hun forteller om i bloggen.

Leserbasen er noe variert, men Marleen legger kjapt til: – Jeg har nok en fast lesergruppe på rundt 500 personer. Det hadde selvfølgelig vært hyggelig og fint hvis den nådde ut til flere, men det er nok rundt 500 stykker nå.

Mange revmatikere går lenge før de får en diagnose. Før man får diagnose er det vanskelig å vite hva man kan gjøre å redusere smerter og ubehag. Dette kjenner Rones seg igjen i: – Da jeg fikk fibromyalgi-diagnose visste jeg hva jeg kunne gjøre for å få det lettere i hverdagen. Det fantes råd for hvordan man kan trene for å lette smertene, sier hun. Derfor er det store forskjeller mellom hverdagen hennes nå i 2021 og det året hun fikk diagnosen sin.

I 2011 minnes Rones at det var vanskelig å akseptere at hun ikke kunne være aktivt i arbeid på samme måte som før. Nå i 2021 er det blitt lettere å akseptere det faktum at hun  ikke kan jobbe. Mestringsfølelsen, som hun kunne fått i arbeidslivet, får hun nå blant annet gjennom trening. Treningen reduserer samtidig stress.

Rones er også engasjert tillitsvalgt i NRF, noe
som også gir henne stor mestringsfølelse.

Vi spurte Rones om hva hennes egen visjon for bloggen er fremover og om hun har noen drømmer rundt den: – Nei, ikke noen konkrete planer, kanskje en litt fjern drøm om å få alt i bloggen ut i en bok, men det er en drøm jeg bare leker litt med. Jeg skulle gjerne hatt flere lesere, men jeg er samtidig veldig takknemlig for de jeg allerede har som alltid kommer med støttende ord eller gleder seg til neste innlegg.

Har du nå fått lyst til å lese bloggen til
Marleen Rones? Du finner den her: https://mallemey.blogg.no/