Hopp til innhold
Forside / nyheter / Bli med Finnsnes revmatikerforening til Bergsøyene
Støtt oss

Bli med Finnsnes revmatikerforening til Bergsøyene


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 14.09.2016 / Oppdatert: 14.09.2016


Tekst: Anne Bjørg Anfinsen, «turgeneral» i Finnsnes og omegn revmatikerforening
Foto: Finnsnes og omegn revmatikerforening

Mandag 25. juli var det endelig avreise til Skaland og videre med Rib til Færøya, en av øyene i Bergsfjorden. 11 medlemmer fra foreningen vår var med på turen.

Vi kjørte privatbiler til Skaland, og møtte Sverre Abel der ute. Han har vært med å arrangere turen for oss i samarbeid med årets «turgeneraler» Anne-Bjørg Anfinsen og Solbritt Pettersen.

Klar for båttur

Før vi fikk gå om bord i Rib’en, fikk vi sikkerhetsinformasjon av Dag Strømsnes fra Basecamp Senja som skulle frakte oss ut til øya. Vi fikk på oss overlevelsesdrakter eller flytevester og fikk informasjon om hvordan disse skulle brukes ved et eventuelt opphold i sjøen.

Folk og bagasje ble stablet i båten og vi fikk en frisk båttur på ca 10 minutter.

Vel framme på Færøya, tente vi bål og kaffekjelen kom fram. Sverre Abel, som er oppvokst og bosatt på Skaland, fortalte litt om historikken rundt Bergsøyene. Disse øyene var i sin tid i prestegårdens besittelse og folk flest hadde ikke adgang til å gå i land her. Da Norges første kvinnelige prest, Ingerid Bjørkås, kom til Berg kommune, opphevet hun denne bestemmelsen og lokalbefolkningen fikk dermed adgang til øyene. Snart var kaffen ferdig og vi koste oss med bålkaffe og litt mat før vi begynte våre steg for steg – i eget tempo.

13645236_10207100635495395_6534115058724390777_n

Folk gikk på egen hånd og i eget tempo rundt på øya i håp om å finne multer. Det ble god mosjon opp skrenter og over myrer, bøy og tøy for å plukke enkelte bær, så ned i fjæra igjen. Mosjon, frisk luft og vakker natur. Når skrittene ble for mange, var det godt å sette seg ned i lyngen og bare nyte. Virkelig en opplevelse for alle sanser. Været var slik at det var godt å være ute.

Det var avtalt å komme til leirplassen klokken 14.30. Da fikk vi servering fra Basecamp Senja. Nydelig varm kjøttsuppe med brød og smør til, kaffe og to slags kaker. For en luksus å få slikt servert i havkanten!

Vi nøt maten og det sosiale fellesskapet. Om vi fant bær? Det var ikke mange bær i de spannene jeg så. En kald vår har gjort sitt til at det ikke er noe multe-år.

13659215_10207100637015433_2270332108827234327_n

Vi ble hentet av Rib’en igjen og kjørt tilbake til Skaland. Takk for en flott tur under mottoet «Steg for steg – i eget tempo»!

Innlegget er noe forkortet. Finnsnes og omegn revmatikerforening i år hatt et prosjekt med støtte fra Extrastiftelsen med tittelen «Steg for steg – i eget tempo«. Denne turen til Bergsøyene var en del av dette prosjektet. – red.

Tips! Sjekk ut hjemmesiden til ditt lokallag for å få informasjon om aktiviteter du kan være med på – og husk å sjekk ut vår aktivitetskalender for en oversikt over alle aktiviteter i landet!