Hopp til innhold
Forside / nyheter / Muskelskjeletthelse: Er pakkeforløp et godt pasientforløp?
Støtt oss

Muskelskjeletthelse: Er pakkeforløp et godt pasientforløp?


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 22.05.2019 / Oppdatert: 17.10.2023


I dag er vi på muskel- og skjelettkonferansen som vi arrangerer sammen med Rådet for muskel- og skjeletthelse.

Vi skal diskutere hva som er gode pasientforløp for personer med muskel- og skjelettplager. Hva må til for at pasienter med revmatiske sykdommer skal få best mulig forløp? Gode forløp er viktig for å sikre tidlig diagnostisering, behandling og rehabilitering. Dette sikrer best mulig livskvalitet med sykdommen og muligheten til å leve aktive liv.

NRF godt representert

NRFs generalsekretær, Bente Slaatten, holdt dagens første innlegg: «Forløp på tvers av tjenestene».

– Vi må ta utgangspunkt i pasienten og se helheten. Vi må ha fastleger med kompetanse på muskel- og skjelettplager og revmatologiske sykdommer. Vi må ha en spesialisthelsetjeneste som ser hele pasienten. Vi må ha kommuner med gode rehabiliterings- og frisklivstilbud. Ikke minst må vi ha samhandling på tvers av nivåene. Vi må skape en helsetjeneste som setter pasienten i sentrum og pakkeforløp er et virkemiddel.

Anna Fryxelius i NRF er møteleder gjennom hele dagen, og vil også representere pasientperspektivet.

– Vi skal være ferdig med å være svingdørspasienter, kasteballspasienter og korridorpasienter. Nå kommer pakkeforløpene. Jeg er spent og gleder meg til å høre mer om hva det vil si for oss med en revmatisk sykdom og vår livskvalitet, sier Anna.

Les mer om konferansen her.