Hopp til innhold
Forside / nyheter / Hjertesjekk – vår hjertesak med hjelp fra Handverk, Heisholt Inc. og Leidar.
Støtt oss

Hjertesjekk – vår hjertesak med hjelp fra Handverk, Heisholt Inc. og Leidar.


Skrevet av: Håkon Aas / Publisert: 02.09.2021 / Oppdatert: 03.09.2021


Samarbeidspartnere på tvers av byrågrensene er klare med å synliggjøre NRF sin nye viktige satsning.

Én av fire nordmenn har en sykdom relatert til muskel- og skjelettsystemet. Mer enn 300 000 av disse har en revmatisk diagnose. NRF taler deres sak, og er med rundt 30 000 medlemmer en av Norges største pasientorganisasjoner.

«Muskel- og skjelettplager er hovedårsaken til at arbeidstakere er sykmeldte eller uføre. Det er en stor utfordring for folkehelsen og en betydelig belastning for enkeltmennesket. Det er også viktig å ha i tankene at de fleste med revmatiske lidelser ikke dør av disse, men kan være ekstra utsatt for følgesykdommer som hjerte- og karsykdommer. NRF skal derfor i årene som kommer ha fokus på å minne både revmatikere selv, deres familie og venner, samt helsepersonell på at revmatikere må sjekke seg for hjerte- og karsykdommer. Det kan forlenge liv med mange år,» sier Bo Gleditsch, generalsekretær i NRF.

Se filmen på Facebook

Kombinere flere samarbeidspartnere

For å gjøre å løfte kjennskapen til denne hjerte- og karproblematikken, avholdt NRF i fjor høst en pitch for å finne de rette samarbeidspartnerne. Valget falt på en kombinasjon av de inviterte byråene, nemlig Leidar, Handverk og Heisholt Inc.

«Vi har hatt et svært godt samarbeid med Leidar i mange år, og det var selvsagt helt naturlig at de var med i prosessen. De leverte strålende på det strategiske og gjennomføringsmessige, så det hadde for så vidt vært et godt valg alene, men vi ble også svært imponert og engasjert over det enkle kreative grepet, historiefortellingen og spissingen av budskapet som Handverk og Heisholt Inc. i samarbeid presenterte. Når vi i tillegg opplever at alle de tre selskapene er genuint opptatte av et godt og effektivt samarbeid til sakens beste, var valget enkelt, om enn noe utradisjonelt,» fortsetter Gleditsch.

«Vi tror på strategiske og kreative samarbeid på tvers av tradisjonelle byrå- og sjangergrenser. Leidar kjenner NRF svært godt fra før, mens Handverk og Heisholt Inc. har samarbeidet på flere prosjekter og kunder sammen de siste årene. Så når den faglige kompetansen og kombinasjonen satt slik den skulle her, så er det den beste løsningen for NRF, og vi er stolte av resultatet,» sier Eivind Stoud Platou, grunnlegger og designer i Handverk.

«Vi snakker om det som ofte kan betegnes som en «usynlig sykdom». Du kan ikke nødvendigvis se på et menneske om han eller hun har revmatiske lidelser, og for oss har det vært svært viktig å ikke sykeliggjøre, men å understreke at dette gjelder mange som lever vanlige liv, men som har noen ekstra belastninger i ulik grad, som skaper små eller større utfordringer i hverdagen. Når vi skal minne disse om at det er viktig å sjekke seg for hjerte- og karsykdommer, må dette gjøres subtilt, respektfullt og med en dempet historiefortelling. Vi føler at vi har lykkes godt med dette, noe også mottakelsen og reaksjonene hos NRF bekrefter,» sier Erik Heisholt i Heisholt Inc.

Fokus i NRF

«NRF er opptatt av å være samfunnsrettet, og i et bredt samarbeid har vi klart å skape denne filmen», sier prosjektleder Merete Tholin

Målet med denne kampanjen er å bevisstgjøre mennesker med revmatiske inflammatoriske sykdommer om hjerte-/kar-risiko. Overlege og forsker Anne Grete Semb har vært en viktig kvalitetsrådgiver i dette arbeidet.

Markeds- og kommunikasjonssjef Håkon Aas og interessepolitisk rådgiver Ann Kristin Bakke anser denne filmen som svært viktig i det videre arbeidet med å belyse behovet for pakkeforløp for mennesker med muskel og skjelettsykdommer.

Pfizer, Novartis og Boehringer Ingelheim har gjennom sine bidrag til prosjektet gjort det mulig å produsere filmen.

Første film lanseres internt og eksternt i disse dager, og flere elementer i kampanjen vil følge. Filmen er produsert av Motion Blur med Alexander Zwart som regissør.