Hopp til innhold
Forside / nyheter / NRF har fått ny kongelig beskytter
Støtt oss

NRF har fått ny kongelig beskytter


Skrevet av: Camilla Stabell / Publisert: 23.03.2023 / Oppdatert: 27.03.2023


Foto: Jørgen Gomnæs/Det kongelige hoff.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit tar over beskytterskapet for Norsk Revmatikerforbund.

I fjor høst frasa Prinsesse Märtha Louise seg sitt beskytterskap for Norsk Revmatikerforbund og de andre organisasjonene hun var beskytter for. Grunnen var uroen i mediene rundt Prinsessen og partneren og de alternative behandlingsmetodene de fremmer.

Kongelig beskytterskap har en lang tradisjon i NRF. Prinsesse Märtha Louise var NRFs høye beskytter i 30 år. Før det var det Kong Olav selv. Nå vil denne tradisjonen fortsette med H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit.

– Norsk Revmatikerforbund setter stor pris på at vi har fått en ny kongelig beskytter, og ønsker Kronprinsessen velkommen, sier forbundsleder i NRF, Tor Eivind Johansen.

Fremme viktige saker

– Et kongelig beskytterskap gir NRF muligheter for å få positiv oppmerksomhet om viktige saker for organisasjonen, sier Johansen.

Den kongelige beskytterens engasjement kan blant annet gi mer oppmerksomhet i mediene, og NRFs budskap kan nå bredere ut.

– Vi tror et beskytterskap fra Kronprinsessen vil kunne løfte våre saker og skape mer kjennskap til de utfordringer våre medlemmer har, sier Johansen.

Her kan du se hvilke organisasjoner H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit er beskytter for.