Hopp til innhold
Forside / nyheter / NRF setter rehabilitering på agendaen
Støtt oss

NRF setter rehabilitering på agendaen


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 04.07.2016 / Oppdatert: 04.07.2016


Rehabilitering er et av NRFs viktigste interessepolitiske områder, og med vår rapport om pasientforløp innen rehabilitering gir vi viktige innspill til regjeringens opptrappingsplan.

Helseminister Bent Høie fikk overlevert SINTEF-rapporten under frokostmøtet.

NRF har i flere år jobbet konsentrert om å skaffe til veie god informasjon om hva våre medlemmer trenger av rehabiliteringstiltak. I vinter la vi frem en rapport om brukerforløp innen rehabilitering som vi overrakte helseminister Bent Høie.

– Helseministeren har vist begeistring for rapporten, og på torsdag var vi invitert til Helse- og omsorgsdepartementet for å informere staben hans om rapporten, sier generalsekretær i NRF, Tone Granaas.

Avdekker gap i helsetjenesten

Rapporten om brukerforløp innen rehabilitering gir myndighetene verdifull informasjon fra både brukere og helsefaglige personer. NRF peker på tiltak som våre medlemmer trenger for å kunne leve aktive liv og mestre sin hverdag på en best mulig måte.

De som lever med revmatiske sykdommer faller altfor ofte i et gap mellom spesialisthelsetjenesten og primærhelsetjenesten i kommunen, og får få tilbud. Dette gjelder også for flere andre kronikere.

– Vi ønsker med denne rapporten å være en løsningsorientert samarbeidspartner som kan hjelpe Helseministeren å få på plass gode løsninger for våre grupper. Det er ekstra gledelig når våre initiativ blir tatt så godt imot og lyttet til. Og det er betryggende at vi nå vet at det virkelig jobbes med en opptrappingsplan innen rehabilitering, avslutter Granaas.

Les også om rapporten her:

Ny rapport om rehabilitering klar