Hopp til innhold
Forside / nyheter / NRF styrker det politiske arbeidet
Støtt oss

NRF styrker det politiske arbeidet


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 12.02.2018 / Oppdatert: 17.10.2023


NRF jobber med politisk påvirkning for å bedre medlemmenes rettigheter og hverdag og har nå gjennomført et vaktskifte på interessepolitisk avdeling. Ny fagansvarlig og ny rådgiver er nå med på NRF-laget.

Christian P. Fjellstad (40) og Julie Ness (32) startet i NRF første februar.  Begge har jobbet med politikk og organisasjonsliv lenge, og har med seg god og variert erfaring til NRF, i tillegg til en stor porsjon politisk kompetanse.

Fagansvarlig som vil opp og ut

Christian P. Fjellstad er ansatt som fagansvarlig. Han er statsviter med utdannelse fra NTNU i Trondheim og universitetet i New Zealand. I tillegg har han tatt en mastergrad i ledelse, med spesialisering i pasientsikkerhet ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Christian har blant annet jobbet i Europabevegelsen med helsepolitisk samarbeid i EU og pasientrettigheter.  Når Christian ikke er på jobb driver han med yoga og fagforeningsarbeid.

– Jeg har stor tro på forebygging, og ser på trening som en investering i fremtidig helse. Mitt motto er «Opp og ut!» Det gjelder også for jobben i NRF. Gleder meg stort til å bli kjent med organisasjonen og alle som står på for saken. Et annet stort hjertebarn er et inkluderende arbeidsliv – alle kan bidra og det må de få lov til, sier Christian P. Fjellstad.

Rådgiver med fokus på arbeid og rehabilitering

Julie Ness er ansatt som ny  rådgiver. Hun er statsviter fra Universitetet i Oslo. Julie kommer fra Hørselshemmedes Landsforbund, hvor hun jobbet som rådgiver, og har god erfaring fra blant annet arbeidslivs- og helsepolitikk. Tidligere har Julie jobbet med klima og miljøpolitikk, og europeisk utdanningspolitikk.  På fritiden driver hun med frivillig arbeid i Røde Kors og trener til halvmaraton.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet i NRF. Rehabilitering og deltakelse i arbeidslivet er viktige saker for meg. Mest av alt gleder jeg meg til å bidra til at NRF skal gjennomføre et godt kommunevalg i 2019. Sammen med alle lokallag og fylkeslag håper jeg at vi skal få gjennomslag for viktige lokalpolitiske saker om gode rehabiliteringstilbud i kommunene og bedre tilgang til varmtvannsbasseng, sier Julie.

Vi ønsker Christian og Julie velkommen til NRF, og gleder oss til å løfte vårt politiske arbeid ytterligere.

Verktøykasse for tillitsvalgte på web

På NRFs nettsider finner du hjelpemidler og tips for deg som jobber med interessepolitikk lokalt. Blant annet Sintef-rapport, interessepolitisk årshjul, politiske suksesshistorier i NRF og materiell og tips til valgkamp lokalt. Disse nettsidene er under arbeid, og NRF jobber for å forbedre sidene slik at de blir enda mer brukervennlige for våre tillitsvalgte.